Бижутата Сваровски и тяхната история

Бляскавите кристали Сваровски повече от сто години са изкушение за много жени. По  целият свят кристалите Сваровски съблазняват жените със своята красота и стилна  изработка. Това са най-изисканите  и изящни бижута  произведени до сега. Пленителните дамски бижута с кристали Сваровски  са създадени от Даниел Сваровски през 1895 година. С машината, която той  изобретява  се оформят и шлифоват    създадените   кристали.  С красивата си изработка и  изящния и бляскав вид  бижутата Сваровски бързо  се популяризират по целият свят.

Даниел Сваровски е роден през 1862 г. в малко планинско градче в Северната част наАвстрия. Баща му е бил майстор стъклар. Разбира се Даниел се включва още от малък в семейния бизнес. Благодарение на своята креативност и дух на откривател, скоро открива, че от стъклото стават прекрасни кристали. На по-късен етап, той започва да шлифова стъклените камъни, като за целта измисля специална машина, която се задвижва с електричество. По-късно разбира как да направи кристалите в пъти по-блестящи от обикновените стъкълца, като променя и химическия състав на стъклените камъни. Много скоро Даниел Сваровски, става известен сред своите сънародници, а скоро и по целия свят. Кристалите Сваровски, кръстени на името на своя откривател започват масово да се използват за производство и украса на бижута.

Това наложило създаване на  компания за масово производство и разпространение  на бижута и други скъпоценни предмети.  Бижутата  са прелестни  с много изискан и луксозен вид.  Изработват се пръстени, гривни, колиета, обеци,  синджири, ланци и много  аксесоари.  Постепенно Сваровски усъвършенства бижутата и започва да ги предлага по всички краища на света. Украшенията стават все по хубави  и модерни.

Все по-нови и нови модели  се появяват, те са  търсени и предпочитани от нежният пол. Хиляди магазини  разположени на  територията на големи страни предлагат  перфектните бижута. Създават се и  много уреди  които спомагат за нощно  виждане, полюлей и „Оптика Сваровски”, стъклени рефлектор и бинокли.

Не далеч от Австрия в градчето Ватенс създава  нещо между музей  и пещера, където са изложени световно известните кристали – „Кристалните светове на Сваровски”. Кристалният музей на Сваровски е  най-посещаваното място  от  много туристи, разбира се предимно жени. Музеят е феноменален с изработените от кристали красиви предмети. Ефектното осветление  на фона на  прекрасната музика, предизвиква  невероятен  възторг   сред посетителите. Изложените модели са една от най-големите атракции и представляват различни предмети, растения, животни, абстрактни фигури , изработени  изцяло от кристалчетата Сваровски.

На това забележително място, огряно от блясъка на прекрасните кристали , често се организират  увлекателни литературни и музикални  събирания. Има прекрасна кухня и   много заведения, които привличат туристите. А просторният парк пълен с изненади  е прекрасно място за разходка и отдих. Освен привлекателните забележителности тук се намира и огромен магазин за кристали Сваровски.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар