Искате здрави нокти, кожа и коса? Използвайте Омега 3.

Спокойно, вече не се тревожете заради сухата кожа, чупливите нокти и слабата си коса. Alimento.bg предлага най-добрите Омега 3 мастни киселини на пазара. Високото им качество, доказано със сертификати и покрити стандарти за добри производствени практики гарантират на клиентите, че получават най-доброто.

Ако се чудите какво представляват тези киселини и с какво са полезни на тялото, сега ще обясним.

Омега 3 есенциалните киселини са безценни за човешкото тяло, защото не се синтезират в организма. Затова е много важно да си ги набавяме с храните, които приемаме и чрез хранителни добавки.

В храните Омега 3 най-често се намират в рибата, градинския чай, асаи, водораслите, лененото масло и маслото от рапица, спанака и орехите.

За съжаление, обаче доста често ежедневната ни диета не е в състояние да ни набави необходимите полезни съставки. Факторите за това са много – от една страна в забързаното ежедневие не ни остава време да сготвим и сервираме вкъщи на любимите си хора храната, от която действително се нуждаят. От друга – доста често сме нехайни по отношение на храна и не си даваме сметка колко важно е да се храним с добра и питателна храна всеки ден. Често прибягваме до лесните, бързодостъпни и засищащи, но без особена хранителна стойност храни. Нямаме представа колко изпразнени от полезни съставки всъщност са тези бързи храни.

Друга причина да не поемаме достатъчно Омега 3 есенциални мастни киселини с храната е някакъв определен вкус, който не ни допада. Много хора, например не обичат спанак, водорасли и риба. Рядко похапват в необходимите количества и от другите съдържащи Омега 3 храни.

За да се набавят необходимите за нормалната работа на организма Омега 3 е необходимо да се взимат хранителни добавки.

Те се предлагат в разнообразни форми, но най-често се срещат като на капсули или масло, които се приемат по предписание или според указанието върху опаковката.

Омега 3 са здравословни мазнини, които спомагат за нормалния метаболизъм на човешкия организъм.

Освен за добра кожа, коса и нокти Омега 3 есенциалните мастни киселини са полезни и за редица други неща.

Например приемът на достатъчни нива Омега 3 мастни киселини  спомага за преодоляване на депресивни състояния.

Незаменими са, когато се лекува високо артериално кръвно налягане, тъй като Омега 3 разреждат кръвта и свалят по естествен начин високото кръвно. Спомагат за регулиране на лошия холестерол в кръвта.

Есенциалните киселини повлияват отлично и болки в ставите, ревматоиден артрит и др.

За да сте здрави, красиви и усмихнати, поръчайте своите Омега 3 киселини от сайта Alimento.bg.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар