Собствен бизнес или франчайзинг?

Отдавна обмисляте идеята за собствен бизнес, но не сте сигурни дали ще се справите. Нямате достатъчно опит да ръководите служители, притеснявате се дали ще можете да развиете на практика бизнеса и дали няма да фалирате след първата година усилена работа.

Наистина, да развиете собствен бизнес е нещо е доста трудно в наше време и ако искате да успеете ще ви трябват доста усилия и време, за да можете да се наредите сред останалите бизнеси на пазара.

Ако не искате да чакате толкова време или не сте уверени дали ще можете да се справите сами, има един начин, който може да ви даде по-голяма сигурност и да ви даде време да натрупате опит.

Става дума за популярния в последните години франчайз.

Какво представлява франчайзингът и какви са предимствата му?

Ако трябва да интерпретираме Закона за корпоративно подходно облагане ще кажем, че под „франчайз” се разбира съвкупността от интелектуална и индустриална собственост, които се предоставят срещу възнаграждение, за да използват за продажба на стоки или предоставяне на услуги.

Казано по друг начин, франчайзингът е уникален начин, благодарение на който новосъздадените фирми могат да стартират своя бизнес, използвайки търговската марка, управленческите модели и популярността на бранда, от който за закупили франчайза.

Представете си, че искате да предлагате да речем сандвичи и искате да развивате бизнес сферата на бързото хранене. Имате добри идеи, предлагате пресни, вкусни сандвичи, но клиентите ви не са много. Това е така, тъй като вашият бранд е напълно непознат, нямате достатъчно добра реклама и нямате изработена добра управленческа система на работа.

Вашите сандвичи може да са много вкусни, но за да ви открият клиентите ви ще ви трябва много време и много свободни финансови средства за реклама.

Ако обаче вместо да се мъчите да „откривате топлата вода” потърсите консултантски фирми като Инвест Пойнт България и поискате да ви помогнат да откриете подходящия франчайзодател, всички тези притеснения за развитието на бизнес ви ще отпаднат.

Казваме това, защото предимствата да закупите франчайз не са никак малко. Ето само няколко примера за положителните страни на франчайза:

  • Използвате напълно готов и работещ бизнес модел, който франчайзодателя ви предоставя;
  • Франчайзодателят провежда тренингите и обучението на служителите ви. При желание от ваша страна франчайзодателя може да обучи и вас как по-добре да ръководите бизнеса си;
  • Възползвате се от рекламните и PR кампании, които провежда фирмата – майка, тъй като вие продавате вашите стоки и продукти под името на франчайзодателя.

Натисни тук  за допълнителна информация.

 

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Собствен бизнес или франчайзинг?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар