5 съвета за по- лесно разресване на косата

Най- големият аксесоар за една жена- това е нейната коса. Разбира се обаче, става въпрос за поддържана и добре изглеждаща коса- в противен случай не е така. Не всяка жена, обаче има генетично заложена красива коса и затова е необходимо да полага много повече грижи за нея, за да изглежда добре, от колкото останалите жени с гъсти и красиви коси по природа. Тук в тази статия можете да откриете няколко лесни съвета, за това как да поддържате косата си и тя да Ви се отблагодари за това.

  1. Когато е мокра косата- сресвайте с гребен, а не с четка. Четките обикновено заплитат косата в краищата и когато е мокра тя се накъсва. По този начин се нарушава структурата на косъма и започват да се появяват т. нар. „цъфтежи“ по дължините на косата и тя изглежда изсушена и стърчаща. Разбира се, преди да срешете е добре да нанесете много равномерно малко количество кристали за по- лесно разресване или флуид.

  1. Никога, ама наистина никога не търкайте косата си с хавлия. Това е възможно най- грешният начин за изсушаване на Вашата коса. По този начин я увреждате, накъсвате и тя губи своя блясък. Правилният начин е да попиете водата с хавлията нежно, без да търкате косата с нея. След това вече да преминете към следващата обработка.

  1. Използвайте правилно своя сешоар. Повечето хора считат, че сешоарът е най- вредното нещо за косата. Не е така, стига да знаете точно как да го използвате, за да не увредите косата си. Първото започнете да сушите косата си на по- високи градуси и на по- силна струя, за да премахнете възможно най- голямо количество вода от нея. След това обаче, когато включите и четката в действие веднага намалете струята на въздуха, за да предотвратите изгарянето на косата. И винаги помнете, че най- важното правило е да не изкарвате на 100% влагата от косата си, за да не изглежда тя суха и третирана.

  1. За да запазите току що оформената си коса и да не се налага сутринта отново да я дооформяте и да я горите използвайте трика с ластичката. Вечер преди да си легнете вържете хлабаво дължините на косата си с ластика, за да може когато спите тя да не се оплита. По- този начин сутринта косата Ви ще изглежда по същия начин, по който е изглеждала след обработката и няма да се налага отново да губите време и да я горите със сешоари преси и маши.

  1. Изберете си подходящата четка за издухване на Вашата коса. Първо се съобразете с големината на четката, за да Ви е по- удобна и да не се налага да повтаряте кичурите. След това тя трябва да е с метален корпус, за да се нагрява от топлата струя и да не се налага да повтаряте кичури отново и да я горите.

И не забравяйте, преди да излезете освен аксесоарът- красива коса, да се напръскате със своя любим парфюм от колекцията дамски парфюми. Маркови парфюми трябва да има всяка жена, която иска да остави трайни след след себе си!

HTML код на статия

Автор: tihomira.markova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар