На почивка в Банско

Когато се зададат няколко почивни дни, трескаво започваме да мислим къде да „забегнем“ да си починем, да се заредим, да видим нещо интересно. Неминуемо през зимата мислите са ни към планината.

Една от най-търсените дестинации за планина у нас е Банско. Прословуто с реномираните си ски писти, красотата на Пирина, уютните механи, разнообразието от хотели, Банско винаги е привлекателно за ски и СПА почивки на планина.

Защо в Банско?

СПА почивките в Банско са предпочитани във всеки сезон. През зимата тук, освен да покарат ски, посетителите предпочитат също да се приберат в приятен хотел, с качествено обслужване и възможности за релаксация. Повечето четири звездни хотели предлагат ваучери с пакет услуги за брой нощувки. В пакетите са включени all inclusive хранене, СПА услуги, басейн и фитнес. Изобщо – всичко в едно. След като отпочинат, гостите могат да се разходят и насладят на невероятните красоти и забележителности тук.

  • Ски пистите

Пистите на Банско са отдавна популярни . Те са най-добрите в този регион. По време на СПА почивките си в Банско, гостите на града могат да се възползват от 75 километра професионално подготвени ски писти, професионални ски училища, модерни лифтове към пистите, както и 7 километров ски път с изкуствен сняг.

 

  • Хотелите

Надпревара от лукс, уют, СПА удоволствия и отлична храна – това са хотелите на Банско. Човек може да избере както малък, спокоен семеен хотел, така и по-голям, с повече възможности за различни занимания и услуги.

Комплекс „Св. Иван Рилски“ например предлага ваучер за СПА почивка в Банско с пълен комплект услуги – нощувки, хранене и СПА. Комплексът е известен със специфичния си външен вид в алпийски стил и бутикови услуги. Сам по себе си той е забележителност.

Хотели Ривърсайт и СПА & Холидейз предлагат подобни оферти. Къщите за гости и вили в близост до ски пистите ще ви приютят в приятната си фамилна обстановка и СПА почивката ви в Банско ще бъде пълноценна.

Различните хотели може да разгледате тук: http://www.rooms.bg/hotel-bansko.html

Какво може да се види тук?

  • Забележителности

Освен със ски пистите и хотелите със СПА разкош, Банско е интересен с местата, които човек може да посети по време на своята СПА почивка. Самата разходка из курортното градче е една екскурзия сред къщите във възрожденски стил. В региона има много археологически обекти – антични крепости, тракийски могили и църкви. Банско е и родното място на Паисий Хилендарски.

Имате свободно време и ви се ходи на разходка? Музеят на Неофит Рилски е интересна забележителност. В него се съхранява „Българската граматика“, създадена от дееца през далечната 1835 г.

Друг известен обект е църквата Света Троица. Тя датира още от турско време и е съхранила ценни предмети като позлатеният иконостас, уникални дърворезби и икони. Като колоритна част от своята СПА почивка в Банско, не бива да пропускате и „Иконната изложба“ на Банската художествена школа. Намира се в старата част на града и води началото си още от 1749 г. В стари времена тя е била женски метох.

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар