Полезни съвети при грижа за оралната хигиена

Живеем напрегнато и не ни достига време за редица важни неща, но никога не бива да пренебрегваме грижата за здравето си. Колкото и да бързаме сутрин за работа и колкото и да ни се спи вечер, след натоварен работен ден, задължително е да отделим време, за да осигурим хигиена на устната кухина и зъбите си.

В тази статия ще ви запознаем с някои важни правила при почистването на зъбите.

Важно е да изберете правилната паста за зъби и да разпознавате различните видове пасти. Въпреки, че за обикновените хора, пастите са еднакви, има такива, които са предназначение за лечение на определени дентални проблеми и те трябва да ви бъдат препоръчвани от стоматолог. Това са т. нар. медицински пасти за зъби. Обикновено се използват по определена от зъболекаря схема.

Профилактичните пасти за зъби трябва да бъдат сменяни често. Не бива да се робува на определена марка.

Бъдете внимателни и с пастите, предназначени за избелване, защото те могат да причинят изтриване на емайла на зъбите.

Започнете на чисто с грижата за зъбите си, като избелите зъбите си. Повече информация:  http://stomcenter.bg/whitening

Четката за зъби също е важна част от поддържането и грижата за устната хигиена. Можете да се снабдите с т. нар. интердентална четка за зъби, която се използва най-вече при наличие на мостове, брекети или разстояния между зъбите.

Обикновената четка за зъби трябва да бъде сменяна на три месеца, това е важно, защото при употребата и в нея се загнездват бактерии и от помощник в поддържането на добра орална хигиена, тя става източник на проблеми.

Ако не искате да стоите с часовника в ръка, за да отмервате времето в което четкате зъбите, можете да използвате изключително удобната електрическа четка за зъби. Тя  почиства основно зъбите, благодарение на  въртящата се глава и притежава вграден таймер, сигнализиращ нужното време за почистване на зъбите. Главите на този вид четки също трябва да бъдат подменяни с нови на всеки 3 месеца.

При консултация със стоматолог ще разберете как да почиствате зъбите си и дали да използвате вода за уста.

Това не е задължително, но е препоръчително средство за още по-добра профилактика и постигане на свеж дъх.

Стоматологичен кабинет не бива да бъде място, където ходите само когато нещо ви заболи и нямате друг избор. Навременната профилактика и грижа за зъбите може да ви спести доста болка и пари.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар