За ролята на зъболечението още в ранна детска възраст

На родителите се пада отговорната роля да възпитат полезни навици в подрастващия организъм, а несъмнено грижата за добрата орална хигиена е приоритет сред тях. Без да подценяват значението на професионалната помощ, която могат да окажат на възрастните, стоматологичните кабинети в София отварят широко врати!

Над 50% от тригодишните деца в София им е поставена диагнозата „кариес на ранното детство”!

child_dentistry_3Разбира се, денталните специалисти ще ви запознаят надлежно със състоянието и причините за честата му поява сред децата. Характерното за заболяването е, че се развива с бързи темпове при поникването на млечните зъби и може да обхване повече зъби наведнъж. Най-податливи са горните предни зъби. Стоматологът би ви посъветвал да откажете рано малките пациенти от бибероните и шишетата със силиконов накрайник, тъй като по повърхността им се задържат бактерии. Добре е да се избягва нощното хранене, защото тогава слюноотделянето е намалено и в устната кухина се развиват вредни микроорганизми.

Несъмнено причините за някои дентални проблеми се наследяват генетично,а  може да са резултат от преждевременно раждане, минали травми или  смучене на палеца. Експерти по дентална медицина са установили, че при вирусни инфекции трябва да се подменя четката за зъби на детето, тъй като е възможно отново да се възобнови заболяването при контакт на инфекцията с оралната област.

През последните години стоматологичните кабинети са реновирани със специализирана детска апаратура и се организират мероприятия с образователни цели за ролята на зъболечението. В офиса на денталния специалист детето ще се информира за необходимостта от превенция в няколко стъпки, а именно как да мие правилно зъбите си с четка за зъби, колко често да ги почиства, какви храни и напитки да избягва. Нежни грижи се полагат за подрастващите със специфични нужди. Тук може да прочетете по-подробно за първата среща на детето със стоматолог: http://stomcenter.bg/child_dentistry.

Някои експерти биха посъветвали родителите да закупят продукти с флуорид, защото укрепват млечните зъби или да силанизират временните зъби на децата. По този начин възрастните осигуряват надеждна бариера срещу дентални заболявания.

Диагностицирането на детската захапка преди осемгодишна възраст  помага да се избегнат сериозни нарушения при поникването на постоянните зъби и така да се спестят по-късни посещения в стоматологичния кабинет. Тези и още много полезни съвети ще получите при зъболекаря, затова не трябва да се подценява  значението на зъболечението в ранна детска възраст! Тенденцията сочи, че информираният пациент ползва качествени услуги навреме!

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар