Грим грешки, които съсипват визията ти на снимка

Живеем във време, в което технологиите са толкова напреднали, че почти не можем да си представим живота си без тях. Голяма част от нещата, които в момента са важи за нас преди време не сме подозирали, че съществуват или пък, че ще се вълнуваме от тях. Пример за това са социалните мрежи, които толкова навлязоха в живота на хората. Според проучвания човек средно прекарва по около 2 часа на ден онлайн. Обобщено за цял човешки живот това се равнява на 5 години и 4 месеца. Почти не можете да срещнете човек, който да няма профил в някоя социална мрежа. Масово споделяни в мрежите са снимки – лични, с приятели, със семейството, на почивка. Дали ни харесва или не, снимките, които публикуваме ще се коментират и разглеждат от много хора. В тази връзка все повече се интересуваме от това как сме излезли на снимките, които се въртят из виртуалното пространство. Именно във връзка с тези вълнения (особено за дамите) е тази статия. В нея ще разгледаме някои грешки при използването и нанасянето на грим, които могат да се окажат фатални за визията ни, особено когато става дума за снимки. Използването на декоративна козметика може да създаде както мечтаната визия, с която ще впечатлим всички, така и резултат близък до гротеска. Ето някой от най-често срещаните грешки свързващи грима и снимките:

  • Прекалено наслояване на фон дьо тен и пудра.

Понякога в старанието си да прикрием всяко насъвършенство можем да прекалим. За да избегнем това е добре да използваме различни продукти. Например, ако желаем да прикрием червенина, пъпчица или несъвършенство хубаво е да използваме коректор, който перфектно ще свърши тази работа. За да матираме омазняващите се участъци от лицето прибягваме до използване на пудра. Често се случва обаче, ако прекалим ефектът да не е никак добър. Резултатът е лице, което сякаш е посипано с брашно. На снимки ефектът е още по-лош!

  • Вежди като рисунка

Попълването на веждите със сенки или молив за вежди е тренд в грима от доста време. Трябва да признаем, че резултатите от правилното използване на тази техника са наистина поразително добри. Лошо е обаче, когато се стремим да придадем форма, която е далеч от тази на естествените ни вежди. Веждите като от час по рисуване определено не са измежду актуалните тенденции. Цветовете на снимки са доста по-наситени, формите по-изострени и резултатът плачевен.

  • Прекаляване с хайлайтъра.

Подчертаването на изпъкналите части от лицето също е модна тенденция в грима. Границата между прекрасно сияние на лицето и неприятно лъщене обаче е доста тънка. Внимателно нанесения продукт по скулите определено съсдава визия, която околните ще одобрят. Ангелския облик определено ще изпъкне още повече на снимка. Същото се отнася и ако прекалим с хайлайтъра и „лъснем“ в очите на разглеждащите снимката.

Тези грешки са част от дългия списък, който може да бъде направен. Декоративната козметика е създадена в помощ на дамите, които желаят да подчертаят естествената си красота. Бъдете внимателни и пестеливи в използването на всички продукти за грим. Ако сте решили да купувате козметика онлайн можете да разгледате нашите предложения.

HTML код на статия

Автор: tihomira.markova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар