Мултимедийни системи за автомобил

GPS навигациите навлязоха стремглаво в съвременния свят и вече почти всеки използва технологията в автомобила или смартфона си. Повечето от нас дори не могат да си представят да тръгнат на дълъг път без навигация или дори само без да проверят дали картите в нея са най-новите възможни. Нормално е, това изключително много улеснява пътуването и стигането до крайната цел. GPS навигационните системи се предлагат като екстра още от ранните години на 90-те и по пътищата още се срещат автомобили с такива системи и то работещи.
След популяризирането на портативните навигации, които се “лепят” на предното стъкло, в автомобилите навлязоха и навигационни мултимедийни системи, които да наподобяват максимално, фабрично предлаганите от производителя навигации за конкретния модел. Това даде възможността на милиони хора по света да оборудват автомобила си със система, което ще им предложи не само GPS навигиране, но и ще добави в автомобила им възможността да пускат МП3-ки, да гледат клипове, филми, youtube и то без по никакъв начин да нарушават оригиналната визия на автомобила си.
Едни от най-големите и доказали се във времето производители на такива мултимедийни системи на световния пазар, са 2 компании, които са истински новатори в сферата на автомобилната мултимедийна индустрия, са Erisin и Dynavin. Това са двете компании, които “повлякоха крак” и създадоха едно истинско състезание в произвеждането на все по-качествени и добре изглеждащи мултимедийни системи.
И двете компании започнаха с премиум автомобилите – Ауди, БМВ, Мерцедес, след което продължиха с VW, Toyota, Opel, Mazda, Ford и др. При БМВ, най-полуряните модели, за които има навигация Ерисин, са Е39, Е46 и Е53 X5. А при Мерцедес, навигации Ерисин се предлагат за C-class W203, E-class W211, S-class W220, Sprinter, Vito, A и B class.
При избора на мултимедийна система за директно вграждане, едно от най-важните неща, които трябва да решим, е дали тя да бъде с операционна система Андроид или с winCE. Както знаете, winCE е много разпространена операционна система и всички портативни GPS навигации преди години бяха с такава. Причината всички производители на подобен род техника да ползват winCE за техните устройства се крие във факта, че тази система е изключително стабилна, бърза и лесна за създателите на софтуер. В нея могат да бъдат интегрирани милиони програми, драйвъри и всичко, което е необходимо, за да може едно устройство да съедини хардуера със софтуера си. Когато става дума за GPS навигации, winCE се използва и до днес, благодарение на светкавичния си първоначален старт и заради възможността му да работи стабилно дори с хардуер с много ниски параметри. Това прави възможно устройствата с winCE да бъдат с чувствително по-ниска цена, отколкото същите с Андроид, но пък има и своите минуси, а именно: липсата на подобаващ начин за интернет сърфиране, почти пълна невъзможност за добавяне на софтуер (програми) от страна на крайния потребител и др.
С други думи, потребителят трябва да реши дали би желал да ползва интернет от мултимедийната си система в автомобила и дали ще се наложи инсталирането на допълнителни програми и приложения. Голяма част от потребителите си отговарят на тези въпроси с “не” и оборудват автомобила си с мултимедийна система Ерисин с winCE, с която те могат да се възползват от почти всички необходими в автомобилната инфотейнмънт система удобства: входове за USB флаш памет, слотове за microSD мемори карта, DVD плейър, тъкскрийн дисплей с висока резолюция и друго, така че те могат да си качват видеоклипове или музикални файлове на какъвто носител желаят и да го възпроизвеждат в автомобила си като запазят и ползването на мултифункционален волан, понеже всички навигации Ерисин са съвместими с фабричните мултифункционални волани на премиум автомобилите.
В крайна сметка, ако Вие смятате, че гледането на съдържание в интернет, както и инсталирането на ползвани от Вас приложения е важно, задължително си купете навигация Erisin с Андроид, понеже тя предлага тези удобства. Системите с Андроид на Ерисин са с отлични характеристики и освен, че като параметри са много съвременни, то и софтуерната им оптимизация за ползване в автомобил е на ниво. Това включва светкавично стартиране, както и пълна софтуерна поддръжка за мултиволани и други функции във вашия автомобил.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар