Съвети за контуриране на лицето

Последните няколко години изключително актуална в средите на нежния пол е темата за контуриране на лицето. Може би повлияни от визията на великолепната Ким Кардашиан, всички дами мечтаят за изпъкнали скули, слабо и изваяно лице. Именно това ги тласка към световната тенденция за извайване на чертите на лицето чрез чудото наречено грим.

Създаването на светлосенки както при художниците, така и при гримьорите е основополагащо, за да се получи в крайна сметка желаният ефект, форма и структура на образа. Изумителна разлика може да се открие при използването на тази техника, в сравнение с грим, при който не е използвана, или е използвана неправилно. Резултатите могат да достигнат до крайно комична визия.

Контурирането на лицето трябва да се прави внимателно, на силна, при възможност дневна, светлина, която да ни дава реална представа за това, което се получава. Продуктите за контуриране също са от голяма важност. Тях можете да намерите във всички козметични магазини. За улеснение Ви предлагам онлайн магазин за парфюми и козметика, в който можете да намерите широка гама от продукти, които са подходящи именно за тази цел. Цените са в голям диапазон, според възможностите на всеки потребител.

Преди да предприемем каквото и да е, с цел да създадем светлосенки по лицето си, трябва да поставим основа. В повечето случаи, в домашни условия, дамите не употребяват основа за грим. Не е и задължително. Базата за грим е необходима, в случаите, в които лицето Ви се омазнява твърде бързо и гримът трудно се задържа в перфектно състояние за няколко часа. За дамите, които не използват база за грим могат да започнат с поставянето на фон дьо тена. Често нанасяйки този продукт ние правим лицето си да изглежда едноизмерно и го лишаваме от естествените му извивки и светлосенки. Точно тук на помощ идва контурирането, което ако бъде използвано правилно върши чудеса! Основните продукти, които се използват за постигане на този ефект са тъмен продукт, с който ще подчертаем вдлъбнатините, хайлайтър, който ще озари и направи нашите скули сияещи и руж, който ще придаде приятна руменина. Важно за продуктите, с който ще правим сенките (ще оформяме вдлъбнатини) е да бъдат в правилния тон. Според мен най-подходящи са кафявите нюанси със студен, сив подтон. Това са матови нюанси, които вършат перфектна работа. Зоните,в които най-често се нуждаят от подчертаване с тъмен цвят са:

  • контурът под скулите – прави ги да изглеждат изразени и красиво подчертани

  • контурът странично на носа – тъмният цвят прави носът Ви да излгежда оптически по тесен. Ако желаете и цялостно смаляване на нанесете под върха.

  • Нанесен около челото, тъмният цвят го прави да изглежда оптически по-малко

Другият продукт използван за постигане на цялостен ефект е хайлайтър. Това е светъл продукт, най-подходящ в прахообразна форма, който се нанася на местата, които искаме да изпъкват и да изглеждат озарени. По желание накрая можете да добавите руж по скулите за допълнителна свежест. Важно при целият процес е всички продукти да бъдат идеално преляти, за да няма резки граници и линии между цветовете. Ако не бъдат разнесени добре линиите, резултатът не просто няма да Ви хареса, а може да е плачевен.
Надявам се съветите в да бъдат от полза на начинаещите в света на грима, да Ви накарат да се чувствате по-красиви и по-уверени. Да не забравяме, че преди всичко естествената красота не може да бъде заменена от никакви гримове, тя може само да бъде подчертана!

HTML код на статия

Автор: tihomira.markova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар