Работни станции втора употреба: Добра инвестиция ли са за бизнеса?

Работни станции втора ръка

В случай, че се нуждаете от наистина сигурна техника за вашия бизнес, не бива да се колебаете да инвестирате в работни станции втора употреба. Поради специфичността на работата с тези устройства, предназначени за сложни изчисления и създаване на проекти с различна насоченост, само три от световните марки произвеждат работни станции, и това са Dell, Lenovo и HP.

Кои са най-ценните преимущества на работните станции?

Или защо е по-добре да закупим работна станция, вместо обикновен компютър?

  • Те са безотказно бързи и наистина няма как да бъдат сравнявани с които да било други компютърни устройства.
  • Предназначени са за инженерни проекти, 3D проектиране, визуализации и други сложни дейности, така че трябва да бъдат окомплектовани с най-добрите процесор, видео и памет. Разбира се, поради високия и специфичен клас, този тип бизнес лаптопи са доста скъпи.
  • Изискванията към работните станции са изключително високи, затова и тяхната работа е на доста високо ниво. За 15 000 евро, колкото струва един нов авангарден бизнес лаптоп, няма как да не се говори за надеждност, мощност и отлично качество. „По-скромните“ нови модели работни станции се продават за около 5000 евро.

Работни станции втора употреба се предлагат на по-ниски цени, в диапазона 300-1200 лв. Считаме, че тези цени са напълно достъпни за бизнеса, при положение, че с тяхната работа и възможности няма да срещате никакви трудности и работата ви ще се движи с наистина ускорени темпове. Разбира се, ако се нуждаете от наистина мощна и бърза машина, на пазара се предлагат и по-висок клас работни станции. Например тази Dell Precision T5600 с 16GB DDR3, специализирана за 2D и 3D моделиране, е идеалният избор за графични дизайнери или фирми, предлагащи маркетингови услуги.

Вие можете да се снабдите с такива, от утвърдени вносители на работни станции втора ръка. Работните станции, които се продават за четирицифрени суми, са напълно способни да извършват бързо и сигурно всички сложни изчисления и специфични дейности, от които се нуждаете, ако се занимавате с инженерна дейност, конструиране и сложни алгебрични изчисления.

Наистина ли имате нужда от толкова авангардна съвременна техника?

В случай, че ви е необходимо компютърно устройство, което да използвате в максимална степен и да натоварвате наистина екстремно, без да се притеснявате от неговата мощност и безотказна работа, вие се нуждаете от работни станции.

Дори и втора употреба, те са само на 3-4 години и са доста близки до спецификата на най-новите модели станции и притежават впечатляващо авангардна технология, която си струва парите.
За да развивате вашия бизнес, трябва да можете да разчитате на техниката, която използвате и натоварвате на 100 процента. Тук става въпрос за всяка една част от работната станция: от типа видеокарта, до дъното на компютъра и процесора. Всеки един компонент е важен и необходим за безкомпромисното качество на работата.
Думата, с която можем да опишем този тип техника е само една – надеждност.

HTML код на статия

Автор: vencislava.hristova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар