За да отслабнете трайно, изберете здравословно отслабване

Какъв е правилният начин да сваляме килограми

При много хора, които се опитват да отслабнат, някак си не се получава. Или теглото не мърда, или се свалят някакви килограми, които обаче после се наваксват и даже се натрупват в повече отпреди.

Това е защото избират неправилни методи. За да намалим теглото трайно, трябва да проведем здравословно отслабване. Това означава да се съобразим усилията и дейностите с естествените потребности и процеси в организма.

Храната не бива да се ограничава до глад или полуглад. Тя трябва да е пълноценна и разнообразна, за да може организмът да получава всички необходими му вещества. За някои може да е изненада, но дори животинските мазнини, които имат доста лоша слава във връзка с натрупаните килограми, са необходими и важни за организма.

Мазнините, включително животинските, имат роля за изграждането и развитието на клетките, за хормоните и др. Всъщност е достатъчно да се спомене, че мозъкът на човека е от близо 60 % мазнини. Разбира се, тук става дума за естествените мазнини. Преработените са чужди за организма, той не ги усвоява.

При прилагане на здравословно отслабване се ограничават “кухите калории” – приета с храната енергия, която не е необходима на организма, той не я изразходва, а я трупа като резерв по тялото. Това се получава или от преяждане, или от неправилен начин на хранене, и съчетаване на храни, или от силно обездвижване. При съвременния начин на живот тези неща често са в комплекс.

При здравословно отслабване се прилага балансирано хранене, съчетано с определен двигателен режим. Тук трябва да се отчита пол, възраст, евентуални заболявания. Затова например в ЛъкиФит в Банско – луксозна клиника за отслабване, свалянето на килограмите става под лекарски контрол. Там със здравословно отслабване, без гладуване, за 7 дни може да се отслабне до 6% и до 8% за две седмици. А с моделите на клиниката за година може да се свали до 30% от теглото и то да се поддържа трайно.

Ползите от здравословно отслабване

Здравословно отслабване се постига с правилно съставен хранителен режим – видове храна, време и последователност на приемане, съчетано с подходящи физически натоварвания – разходки, фитнес, танци и много други. При здравословно отслабване трайно се запазва не само желаният външен вид – стройна фигура, по-красива и здрава кожа, заздравяване на косата и ноктите, и т.н.

Освен че ще изглежда по-добре, човек действително ще е по-добре. Ползите от провеждането на здравословно отслабване са всестранни за целия организъм и за психиката. С него се постига детокс на организма – той се пречиства от вредни вещества. Това е особено важно, защото токсините в тялото често се свързват с канцерогенни процеси, които могат да доведат до рак. При здравословно отслабване се активира обмяната на веществата, органите и системите започват да работят по-ефективно.

С намаляването на лошия холестерол се нормализира кръвното налягане и сърдечно-съдовата дейност. Регулира се кръвната захар, което предпазва от диабет, отделно се подобрява и дишането. Мускулната маса не се е загубила, даже е развита, увеличена е физическата издръжливост, като цяло се вдига тонусът.

Постигнатите резултати от своя страна вдигат самочувствието, позволяват по-голяма действеност и социални контакти, притесненията от излишните килограми са изчезнали. Това си има съвсем реално обяснение – увеличава се количеството на ендорфини в кръвта – така наречените хормони на щастието. А както е известно, доброто самочувствие е силно оръжие срещу стреса. Освен това с намалените притеснения се подобрява и сънят, което е важно за възстановяването и поддържането на дееспособността на организма.

Всичко това е съпроводено с изграждането на полезни навици за начина на хранене и двигателна активност, като те трайно влизат във всекидневието и човек се научава да се контролира. Така се осигурява добро здраве, жизнена и социална активност, и дълголетие.

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар