Цветно многофункционално устройство за малкия офис

DCP-9020CDW е машината от Entry-Level класа бизнес устройства на Brother. То е насочено към малкия офис и включва двустранен печат като стандарт. Базирано е на LED технология, има вграден двустранен печат и се свързва по USB, мрежово или безжично.

Лицевият панел на устройството е компактен, решен в бяло и тъмно сиво. В горната част е устройството за подаване на документи (ADF) за 35 листа.

Управлението се състои от 93-милиметров цветен сензорен дисплей. Цялото управление, като например иконите, които ви отвеждат до екрани за копиране, сканиране или настройки, както и бутоните за цветно и моно копиране в екрана за сканиране, се появяват на сензорния дисплей.

Освен стандартните функции за печат, сканиране и копиране, можете да сканирате директно до много онлайн сървъри като Dropbox, OneNote и дори Facebook директно през интернет.

Под изходния слот се намира основна тава за хартия с капацитет 250 листа. Над нея е многофункционалният байпас. Няма възможност за добавяне на допълнителни тави за хартия.

При LED технологията лазерният модул е заменен от светдиодна линийка. Това опростява механичната конструкция и намалява оптичните изкривявания. Липсват движещи се елементи.

Софтуерът, включен в устройството, включва помощните средства на Creative Center и Web Connect на Brother, както и PCL и PostScript драйвери.

Въпреки, че можете да свържете принтера чрез USB и Ethernet, използвайте и безжичната връзка. Това се  прави лесно от WPS настройките.

Четирите тонер касети се поставят в устройството, след като повдигнете модула на скенера. Конструкцията на Brother включва също отделен барабанен модул и трансферна лента, с капацитет съответно 15 000 и 50 000 страници. Черната тонер касета TN-241BK е за 2500 страници, а цветните TN-241C (CYAN), TN-241M (MAGENTA) и TN-241Y (YELLOW) за по 1400 страници. Цветните тонер касети се предлагат и с голям капацитет, съответно TN-245C (CYAN), TN-245M (MAGENTA) и TN-245Y (YELLOW) за по 2200 страници.

DCP-9020CDW отговаря на стриктните стандарти за околната среда Blue Angel и ENERGY STAR и осигурява ниско потребление на енергия, ниски нива на шум и конструкция, която е благоприятна за рециклирането.

DCP-9020CDW печата със скорост 18 страници в минута черно-бели и цветни документи. Реално тази скорост намалява при отпечатването на сложни документи с комбинация от текст, графика и снимки. Върху скоростта влияе и обемът на отпечатваните документи.

За единично копиране на цветна страница са необходими около 20 секунди, а ако използвате ADFa документ от 5 страници излиза за 30 секунди.

Качеството на печат е добро. Черният текст е отлично възпроизведен и чист. Цветните графики са реалистични и с наситени цветове.

Всичко изброено до тук показва, че Brother DCP-9020CDW е добър избор за малкия офис. Предлага добра функционалност – принтиране, копиране и сканиране с добро качество и на приемлива цена.

HTML код на статия

Автор: PrintMAX.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Цветно многофункционално устройство за малкия офис, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар