Часовникът Casio F-91W – твърде обикновен или просто класика

Една бърза онлайн проверка за цените на  едноименния часовник Casio F-91W разкрива, че всеки по целия свят може да закупи един от тези класически цифрови часовници за около $ 10 – $ 20. Casio произвежда дигиталните кварцови часовници F-91W от 1991 година насам и продължава да го прави с оригиналната референция F-91W, заедно с други варианти, които добавят по-луксозно изглеждащите метални корпуси и верижка. Основният F-91W се предлага в черна пластмасова каишка. Това е най-купувания и произвеждан модел някога от компанията Casio. Защо този класически дигитален часовник продължава да бъде толкова популярен по света и защо е придобил репутацията си като предпочитан часовник дори от активистите на ислямски терористи? Разбира се, часовниците Casio са често носени от повечето американски войници, като и за други въоръжени сили по света и най-популярният избор сред Casio са водоустойчивите и удароустойчиви пластмасови модели на G-Shock.

Започвайки преди няколко години, медиите започнаха да съобщават за факта, че различни разузнавателни агенции по целия свят използват носенето на Casio F-91W като един от няколкото фактора, които помагат да се определи дали даден индивид трябва да бъде подозиран като потенциален терористичен агент. Това се дължи отчасти на факта, че известният терорист Осама бин Ладен е известен, че носи понякога този модел и на база разузнаване се предполага, че терористичните тренировъчни лагери на ислямистите са снабдявани с часовници Casio F-91W за новобранците си. В по-добрия смисъл Casio F-91W остава популярен поради огромната си надеждност, издръжливост и функционалност за изключително добра евтина цена, коментират от Chasovnici-bg.com. Разбира се от компанията Casio не са много радостни от някои по-негативни асоциации с марката и с много от тези групи, които купуват часовниците им. Разбира се Casio не продава на тези групи директно.

Може би едно от най-големите предимства на Casio F-91W е фактът, че часовникът има своя специална статия в Уикипедия (може да се похвали с няколко различни модели часовници). Това определено помага да се даде на F-91W определен култов статус над и отвъд повечето часовници от нисък клас. Дали Casio F-91W е просто успех на технологичния продукт от 20-ти век, който показва колко потребители навсякъде по света могат да оценят много добро стойностно предложение за часовник дори години след пускането му на пазара. Дори и от гледна точка на дизайна основният външен вид на F-91W е обявен за “истинска класика”. Фенове на модела дори са направили класация „10 причини да обичаш своя дигитален часовник Casio F-91W”. Този модел ще се запомни в часовникарската история с евтината си цена и голямата надеждност на модела.

HTML код на статия

Автор: Chasovnici


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар