Въздушно окачване в автомобилите – удобство и комфорт

Приложене на въздушните възглавници

Независимо дали сте любител на автомобилите и моторните спортове или просто търсите комфортен автомобил, вероятно сте чували за въздушно окачване. Въпреки, че е широко разпространено, малцина са запознати как функционира то и какви са ползите от него. След своето изобретяване, въздушното окачване набира широка популярност и голям брой от хора го предпочитат, заради удобствата, които носи. Поради тази причина, почти всички съвременни автомобили от висок клас са оборудвани с възглавници, вместо традиционните метални амортисьори. Въздушното окачване е неизменна част от всяко съвременно превозно средство – от леки автомобили до микробуси, джипове и дори товарни камиони.

Какво представлява в техническо отношение въздушното окачване

Най-просто казано, въздушното окачване включва поставяне на гумени и гъвкави възглавници, вместо метални пружини. Системата също включва и компресор, който изпомпва сгъстен въздух, като по този начин възглавниците се надуват или изпускат. Всичко това се случва изключително бързо и автоматично. Освен това всеки един водач на превозно средство би могъл сам да настрои нивото на автомобила си, с помощта на интериорно устройство за управление. По този начин автомобила може да бъде пригоден за редица цели – при превоз на голямо количество товар, преминаване през неравни участъци или пътуване за дълъг. Така освен, че може да се намали разходи на гориво, значително се подобрява стабилността на превозното средство и комфорта за пътуващите.

Фактът, че се поставят гумени възглавници вместо метални амортисьори, далеч не означава, че въздушното окачване подлежи на по-чести повреди. Както при всеки други компонент или система, ефективността на пневматичното окачване зависи от това как е инсталирано. Спонтанно гърмящите въздушни възглавници отдавна са мит, който е напълно развенчан. Достатъчно е да няма наличие на влага, както и възглавниците да не се допират до нито един елемент от шасито на автомобила. Разбира се, системата също е необходимо да преминава през редовни технически прегледи, за навременно установяване на евентуални повреди или усложнения в системата.

Ремонти на окачване с въздушни възглавници

Широкото разпространение на въздушното окачване поражда нуждата от професионалисти, които да извършват технически прегледи и ремонти при необходимост. Добрата новина за всички е, че днес са налични сервизи за въздушни възглавници. Smatic.net e сред най-реномираните сервизи за ремонт на въздушно окачване в станата. Към ремонтните дейности се включват поправка на компресора (подмяна на бутало, дехидратор, цилиндър и всички сегменти), както и рециклиране на въздушни възглавници. Услугата е отлична алтернатива на закупуването на чисто нови, тъй като връщат отличното им състояние и е значително по-евтина от закупуването на чисто нови. Smatic.net е надежден партньор, на когото да се доверите при нужда от качествен ремонт на въздушното окачване на вашия автомобил. В официалната уеб страница на фирмата, всеки може да открие подробна информация за предлаганите услуги.

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Коментарите тук са спрени