Надуваеми басейни – специфика при избора

Задавали ли сте си въпросът, защо така масово започнаха да се използват надуваеми басейни  в бита и ежедневието на съвременния българин? Отговорът е защото са практични, удобни, хигиенни и природосъобразни.

Според Световната здравна организация около 88 % от болестите по земното кълбо са в резултат от замърсявания попаднали във водните басейни на планетата. Това са отпадъци не само от производството, но също така и на домакинствата наличието, на които се увеличава всяка година. Затова обществените басейни не са идеални и много хигиенични, докато в къщи вие може да контролите процеса и да сте сигурни в хигиената. Надуваемите басейни са идеални за това.

Производство на покрития от гума и каучук са от значение за намаляване вторичните суровини и динамиката в строителство и обзавеждане. Този материал се използва за направа на редица гумени покрития, настилки, надуваеми басейни,  лодки, резервоари и много спортни уреди.

Покрития от каучук са лесно адаптивни за всички фитнес уреди в залата или на детската площадка. Те са широко използвани в спортни съоръжения и гарантират една безопасна среда.

Надуваеми басейни и техните предимства:

Уникалността на каучуковото покритие е както следва: ниска цена; лесна за инсталиране; устойчивост на деформация; богата палитра от цветове; износоустойчиво и сгъваемост; устойчивост на климатичните и механични повреди; удобства при работа; безопасна за околната среда.

Надуваеми басейни от  каучуков материал и техните приложения:     

Градинска пътека, направена от каучуково покритие и облицована с камъни подчертава пейзажа на всеки интериор, което придава оригиналност и яркост, по подобен начин и надуваемите басейни се сливат с останалия интериор. Ако са от такова покритие тяхната еластичност и малка грапавост осигуряват добра основа за да не се хлъзгате на мократа повърхност и съответно премахват опасността от нараняване. Лесно е да се почисти с прахосмукачка, а при студено време дори леда може да се отстрани без много усилия.

Гуменото покритие може да поглъща шума и други замърсители от лудориите на децата, но и лесно може да се измие само с пароструйка.

Не се подлага на деформации от влиянието на тежест на водата и натоварвания или топлинната мощност. Това са част от положителните й свойства.

Поради посочените по-горе предимства, този материал е широко използван за създаване на плувни басейни и фонтани; настилка в гаражи и навеси; паркове и павилиони и кътове за отдих; изграждане на детски площадки; тенис кортове и други места за отдих и спортни дейности; подова настилка на балкон или тераса; сауни и бани.

В обществени места, гуменото покритие или плочки са широко използвани при спорта в съблекални, стаи за тренировки, паркове и площади за покриване на стълбищни отвори и стълбища в търговски центрове и други съоръжения.

Надуваемите басейни лесно може да се монтират върху асфалт или бетонни повърхности, както и на земята, върху предварително подравнени места с гладката повърхност.

В основата им за всички цели стои каучукът, получен от преработката на отпадъчни гуми. Технологията е разработена преди 20 години от американците. През следващите години тяхното производство се е подобрило, но принципът си остава същият и се състои от няколко поетапни цикли.

Значението на вторичните суровини и използването им допринася за намаляване разходите за основни продукти; екологичната сигурност на всяка страна; опазване здравето на хората и животните; производство на нови високотехнологични продукти.

Всеки човек, който уважава къщата си е отговорен за своята чистота и безопасност на околната среда. С избора на надуваем басейн за лично ползване в двора на къщата си, той прави една приемлива инвестиция, както за своя дом, така и в полза на екологичността!

HTML код на статия

Автор: petkodimoff


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар