Как се почистват бижута от стомана

Бижутата от стомана са изработени от стоманена сплав, която съдържа хром. Добрата новина е, че стоманата не корозира или ръждясва. Въпреки че е много издръжлива, този тип стомана може да се надраска и оцвети. Ето защо трябва да следвате някои прости правила, за да запазите вашите бижута от стомана в добро състояние.

Поддръжката на тези накити не изисква кой знае какви усилия. Бижутата от неръждаема стомана са доста лесни за почистване. Просто изпълнете описаните по-долу стъпки:

  1. Налейте малко топла вода в малка купа и добавете малко количество мек препарат за миене на съдове.
  2. Потопете мека кърпа без мъх в сапунената вода, след което внимателно избършете бижутата от неръждаема стомана с влажната кърпа, докато бижуто бъде напълно почистено. По време на почистването, минавайте с кърпата по продължение на бижуто.
  3. Избършете старателно останалия сапун от бижутата си с помощта на влажна кърпа, потопена в напълно чиста вода.
  4. Изсушете бижутата добре с помощта на чиста кърпа, след което оставете накитите си на сухо място.
  5. След като бижутата от неръждаема стомана бъдат почистени, можете да използвате бижутерска или полираща кърпа, за да ги излъскате добре.

Някои хора използват паста за зъби, за да почистят особено упоритите петна на бижутата от неръждаема стомана. Имайте предвид обаче, че пастата за зъби е абразивна. Ако решите да я използвате за почистване, уверете се, че тя не е тип избелваща, която не съдържа силициев диоксид, и използвайте мека кърпа, за да разнасяте пастата върху накитите си. Не забравяйте да изплакнете бижутата внимателно, след като сте приключили с основното почистване.

Алтернатива на тези методи за почистване е закупуването на почистващо средство за неръждаема стомана от магазина и да следвате стриктно инструкциите на опаковката. Можете също така да закупите обикновен почистващ комплект за бижута, чийто етикет казва, че може да се използва за неръждаема стомана. Това определено е най-сигурната крачка за почистване на такива бижута.

Въпреки, че бижутата от стомана не потъмняват или корозират и не изискват специални грижи, тя може да се надраска, затова се изисква да сте внимателни при носенето им.

Ето защо трябва да носите и да съхранявате бижутата си по начин, който минимизира всеки контакт с други предмети, които могат да повредят бижутата от неръждаема стомана.

Ако бижутата ви се надраскат, винаги можете да ги занесете на бижутер, който да ги полира професионално.

Съхранявайте частите от неръждаема стомана отделно от бижута, изработени от други метали. Най-добре е да държите частите от неръждаема стомана в отделни торби или торбички.

HTML код на статия

Автор: vencislava.hristova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Как се почистват бижута от стомана, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар