Ударната бормашина – инструмент за професионалисти

Най-голямата гордост за един мъж е да може да бъде в ролята на майстор и да може да се разчита на него, когато трябва да се правят ремонтни дейности. В едни случаи, мъжете просто обичат да работят с най-различни инструменти в свободното си време и да поправят необходимото. В други случаи това е професия и призвание. Ето защо, хобито, а и професията да се борави с инструменти, налагат те да бъдат изправни, професионални и мощни.

Бормашината е един от най-популярните инструменти и е предпочитан помощник за всеки вид ремонтна дейност. Задължително е част от комплекта с инструменти на всеки професионалист, който работи в тази област. В своята същност бормашината е електрически инструмент и служи за пробиване на отвори в различни материали, например дърво, метал, камък, като за всеки материал има подходящ вид и марка професионална ударна бормашина, която да се използва.

Има няколко доказани марки, които са заслужили доброто си име и се радват на голяма използваемост. Една от тях е ударна бормашина BOSCH GSB 1300 PROFESSIONAL. Тя е с изключително мощен мотор – 550 W. Предимството при използването на тази ударна бормашина е, че лесно може да се превключва от ударно пробиване към пробиване. Налично е както ляво, така и дясно въртене за приложения по завинтване. За улеснение има дълбочинен ограничител за по-прецизна работа, както и допълнителна ръкохватка за по-удобно използване. Тя позволява и да се сменя ъгъла на работа, така че да е подходяща и за използването ѝ в по-трудни условия.

Ударна бормашина BOSCH GSB 13 RE PROFESSIONAL също е подходящ избор за професионалисти. Тя предоставя точно начало на пробиването, което осигурява качествена работа след това. Изключително удобна е, заради размерите и тежестта си – само 1,8 кг. Сигурното хващане при работа е гарантирано, благодарение на ръкохватката с меко противоплъзгащо покритие. Оборотите на работа могат да бъдат избрани предварително и бързата смяна на работния инструмент е гарантирана. Налично е както ляво, така и дясно въртене за приложения по завинтване.

Друга такава, заслужила мястото си сред инструментите на професионалистите, е ударна бормашина BOSCH GSB 162-2 RE PROFESSIONAL. Тя има много мощен мотор (1 500 W), като предимството се състои в това, че е с голям капацитет на претоварване дори за най-тежки приложения. Много често, докато машината работи, се случва токът да прекъсне, но след възобновяването му машините продължават да работят, което е много опасно. Ето защо, бормашината има защита срещу повторно включване, което предотвратява автоматичното включване на машината отново, като по този начин осигурява безопасността на работещите. Има допълнителна ръкохватка, както и такава с меко противоплъзгащо покритие, което я прави удобна за хващане. Налична е и въртяща се плоча. Към нея има четкодържатели, осигуряващи еднаква мощност както при ляво, така и при дясно въртене. Предварително могат да се избират оборотите на работа, което осигурява по-добра, точно и прецизно свършена работа. Свободата на движение е изключително важна при този вид работа, ето защо бормашината има сферична връзка на кабела, което предотвратява подгъването и прекъсването на самия кабел.

От изключителна важност е ударната бормашина да е подбрана за точния вид работа. Всяка една дейност изисква подходящия инструмент, с който да бъде извършена. Ето защо, допълнителните възможности на самата машина осигуряват качествено, бързо и прецизно изпълнение, за да могат всички професионалисти в областта да бъдат доволни от постигнатото. Защото именно добре свършената работа е дело на професионализъм и добра машина.

HTML код на статия

Автор: toninski


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Ударната бормашина - инструмент за професионалисти, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

2 коментара по “Ударната бормашина – инструмент за професионалисти”

  1. toninski каза:

    Препоръчвам bosch бормашина

  2. vencislava.hristova каза:

    Предлагате ли безплатна доставка?

Напиши коментар