За колко време се създава фирма?

Все повече хора желаят да отворят собствена фирма и да имат свой бизнес, който да развиват. Много са въпросите, обаче, които възникват при процедурата по откриване на собствена фирма. Те са свързани с това:

  1. Какви документи са необходими?
  2. Колко струва да си отвориш фирма?
  3. Колко време отнема?

В днешни дни времето е много ценно и поради забързаното ежедневие на никого не му се нрави идеята да се реди на опашки с часове. Ето защо отварянето на фирма вече става бързо и лесно, благодарение на развитите технологии, стига да се следват няколко основни логични правила.

Регистрация на фирмата по електронен път

На първо място, подготовката на документите отнема известен период от време, ето защо процедурата преминава през Търговския регистър и е възможно да се осъществи изцяло през електронен път. В днешния свят на технологиите има правни кантори като Профирмс ЕООД, които предоставят тази услуга в рамките на един или два работни дни. Всички необходими данни се изпращат електронно, юристите изготвят необходимите документи и отново по електронен път се връщат до клиента, готови и чакащи само неговия подпис.

Когато процедурата се извършва онлайн, всеки може да поиска експресна поръчка и откриването на фирмата се случва в същия ден, в който услугата бива потърсена. Ако се възползвате от експресната поръчка, а и при всеки един от случаите, трябва да имате предвид, че отнема 2-3 работни дни на Агенция по вписванията за вписване на новата фирма в Търговския регистър.

Регистрация по телефон или на място в кантората

Другият вариант е заявка чрез обаждане по телефона до съответната фирма. След което, посещението до фирмата е свързано само с полагане на подпис и получаване на съответните необходими документи. Тази услуга може да се извърши също в рамките на деня.
На място в офиса на счетоводната фирмата е третата възможност, която се открива пред всеки, който иска да открие своя собствена фирма. В такъв случай, обработката на необходимите документи по откриването на фирмата може да отнеме от 30 минути до 2 астрономически часа.

Самостоятелна регистрация на фирмата

Ако човек реши сам да подаде документи и да води процедурата по регистрацията на фирма, то трябва да отдели една работна седмица за изпълняването на отделните етапи.

  • Един ден за подаване на документите
  • Изчакването на 3-4 работни дни, през които Агенция по вписванията вписва фирмата в Търговския регистър
  • Още 1-2 дни за останалите процедури по откриване, в зависимост от вида на фирмата (издаване на разрешителни, допълнителни документи и пр.).

За по-голяма сигурност и спестяване на време е добре да се потърси счетоводна фирма, която предлага качествени услуги на добри цени и професионалисти, които ще изпълнят вашите изисквания в най-кратък срок.

HTML код на статия

Автор: vencislava.hristova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
За колко време се създава фирма?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар