Бум на онлайн търговията с цветя за пролетните празници

Българи, живеещи в другия край на света, поръчват разкошни букети за празници като Осми март, Първа пролет и Цветница
Българи, живеещи на стотици, а някои дори и на хиляди километри от Бургас, избраха нетрадиционен начин, за да зарадват своите майки, баби, приятелки, колежки или съпруги. Те се свързват с цветари от морския град чрез сайтове, затрупват ги и със съобщения на страниците им във Фейсбук, за да поръчват букети за Осми март, които плащат през PayPal. Това установи репортерска проверка на BurgasArt.
Очаква се нашенците от другия край на света да зарадват своите близки с цветя и за другите пролетни празници – Първа пролет и Цветница.
Цените на доставка ба букетите са ниски – от 5 до 20 лева в зависимост от срока и от адреса на дамата, за която са предназначени цветята, казаха пред наш репортер флористи от града.
Повечето от мъжете зад граница пък предпочитат да изпратят на своите близки букети от рози или орхидеи с картичка. Някои обаче вместо рязан цвят избират саксийни растения, а цените са от десетина до стотина лева с доставката, съобщиха флористи от морския град.
Освен по Интернет, цветя може да се купят от почти всяка автобусна спирка от ранни зори почти до полунощ. Празникът отвори много работа на бургаските флористи. Някои от цветарските магазини в града се принудиха да наемат дори ученици с временни договори за два-три дни.
„Не можем да се справим сами. Някои от мъжете, които са решили да зарадват любимата, купуват цветя два – три дни преди празника. Скоро заредихме и имаме рязан цвят за всеки вкус, но е важно букетът да бъде поставен във вода, за да не увехнат цветята“, каза пред наш репортер флористка от Бургас, която всяка година участва в изложението „Флора“.
Освен с цветя, мъжете, работещи в чужбина, избират и други нетрадиционни начини, за да зарадват жените, които обичат. Астрологът и психолог Даниела Ангелова, която е известна със своите хороскопи, дава практични съвети по Фейсбук. Тя подържа страницата Звездни справки в социалната мрежа. Най-често мъжете я питат какви талисмани да подарят според зодиакалния знак на жената, която искат да зарадват.
Жената Овен например би била щастлива, ако се намери кой да й подари талисман с формата на слон, а дамите от знак Телец обожават делфините. Любимата от зодия Близнаци пък може да зарадвате с топче, а от Рак – със звездичка. Лъвиците си падат по перата, а Девите – по стрелите. Ако гаджето ви е Везни, може да я очаровате с талисман – мида, а жената Скорпион се радва на – котките. Обувката е подходяща за Стрелеца; а за Козирога – звънче. Дамата Водолей обожава златисти копчета, а нежните представители на Риби ще са щастливи да имат талисман триъгълниче или пирамида.

HTML код на статия

Автор: burgasplus


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 4 гласа)
Бум на онлайн търговията с цветя за пролетните празници, 6.0 out of 6 based on 4 ratings

Напиши коментар