Възможно ли е малчуганите да пристъпят към английския език, преди още да говорят своя майчин език?

Може ли чуждият език да се възприеме преди детето да е усвоило родния си език?

Според редица изследвания в областта, това е не само възможно, но и препоръчително! Една от най-добрите услуги, които родителят може да направи на своето дете. Лингвистичната интелигентност, която се развива с всеки нов език, ще направи детето много по-гъвкаво и интелигентно. Добре документирани проучвания разкриват, че двуезичните и многоезичните възрастни по- рядко се разболяват от Алцхаймер и деменция. Социално, двуезичието създава толерантност към различни култури; което е изключително важно в днешния международен свят. Продължителните проучвания показват, че децата, записани в детски градини с два езика, които учат английски за деца, са по-добри в университета. За ранното развитие на детският мозък, втори език би изиграл огромна роля.

Родителите трябва да се замислят какво могат да направят, за да оптимизират развитието на детето между три и седем години.

В този период малчуганите се отегчават лесно. Заетото с учене дете, всъщност е по-щастливо. Има такива образователни програми, насочващи ранното обучение изцяло към движение, игри и песни. Детските градини и училищата, слагащи преливащите от енергия дечица зад бюра, без да има много място за игри, не са начин за обучението им. Това е подходящ метод за обучение на възрастните. Тогава вече мозъкът е по-развит, интелектуален и фокусиран. Да слагаме на една плоскост методите на възприемане на нова информация от малките и възрастните, е нещо, което е желателно да премислите.

Малчуганите възприемат всичко с активности и забавление.

Нашите помагала са създадени така, че да позволяват много движение. И движейки се, в ритъма на фоново звучащите уроци, с много повторения, малчуганите лесно ги усвояват. Многократните повторения на фона наподобяват системата, по която децата попиват и майчиния си език. Чуват езика отново и отново. Не е нужно да говорят, за да възприемат и обработват новата информация.

Добре е родителите с бебета да осъзнаят, че мъничетата им много добре ги разбират. Не питайте: „Как е възможно да разберат?“ Просто го правят! Родителите говорят „родителски“ , с естествена способност да подсилват езика, подчертавайки някои думи или срички с интонацията си. Не бива да се притеснявате от това или да се чувствате неловко. Говорете с тях възможно най-много. Обградете ги с майчиният им език, тъй като с езикът на мама ще се свържете емоционално с децата.

Ако в близкото обкръжение на детето се говори и език, различен от майчиния, то насърчавайте го да упражнява и него. Нужно е да се прави последователно и често. Родителите не трябва да се притесняват от това да говорят с децата на английски, но е желателно да се чувстат удобно с езика. Децата могат и трябва да научат втори език. Така детето ви ще има повече възможности и способности за учене през целия живот.

Хелън започва малък бизнес през 1985 г. и създава уникална методология с оригинални и революционни учебни материали.

Нейните курсове процъфтяват и бизнесът се разраства бързо. Тя добавя учители, курсове за обучение на учители и допълнителни програми, основани на нейната изключителна методология за творчество и себеизразяване. Добавени са и нови дисциплини- математика, фитнес и развитие на децата- и всички те са обединени под марката Helen Doron Educational Group.

Ние стоим начело на иновативни образователни системи, предоставящи изключителни програми за обучение и качествени материали за бебета, деца и юноши по цял свят. Helen Doron Educational Group се превърна в един от най-големите детски образователни франчайзoдатели в световен мащаб. Тя има близо 90 франчайзополучатели и над 800 учебни центрове в 34 страни на 5 континента и пълни детски програми в Турция и Южна Корея.

HTML код на статия

Автор: AnnaSt5


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар