Изберете най- добрата настилка за вашия вътрешен двор (патио)

Независимо дали стилът на вашата градина е съвременен или традиционен материалът и изрязването на камъка за настилката ще имат огромно влияние върху вида. Освен големите растения и специалните функции настилката на вътрешния двор също може да бъде много скъпа част от редизайна на вашата градина. Така че, ако правите проект за вътрешен двор, планирате градинска пътека и актуализиране на алея, ето какво можете да изберете.

Кой материал за настилка на вътрешен двор трябва да изберете?

Повечето градински дизайнери използват три до четири различни материала като гранит, тухла и дъб, за да избегнат прекалено претрупан вид. Това улеснява постигането на единство на дизайна. Не мислете, че не можете да разчупите един монотонен материал- например в селските градини е често срещан натрошен кремък отстрани на глинени тухли. Може да използвате и по- малки единици от едно и също нещо. Например лента от груби гранитни парчета, преминаваща през пясъкоструйни гранитни плочки, би могла да очертае пространството за игра на децата.

Какъв цвят настилка да изберете?

Оттенъци на земно- кафяво, медено, тъмно сиво и тухлено червено работят добре с повечето материали, използвани в архитектурата особено на по- старите сгради. Около модерните стъклени или дървени екстериори декингът изглежда добре. Готовите бетонни имитации на градинска настилка с розови или жълти плочи обикновено нарушават красотата на дизайна. Пясъчник с цветя на дъгата също може да изглежда странно.

Кой стил настилка да се избере?

Използването на твърди материали може да подобри или унищожи избраната схема. Селски глинени павета, речен чакъл, речен пясъчник и висок плет в лешников цвят подхождат на по- традиционните дизайни. При съвременните схеми са често срещани нарязаният варовик, кварцитът, рендосаният дъб (дори полиран бетон), въпреки че изрязаните, шлифовани или рендосани материали обикновено струват повече. В никакъв случай не се страхувайте да нарушите правилата. Традиционните материали, използвани по съвременен начин (като порфир или пясъчни плочки), също се използват широко в модерния дизайн за приятен хибрид от старо и ново.

Използвайте градинската настилка и вътре, и навън

Използването на един и същ материал непрекъснато от вътрешното пространство до градината ще замъгли линиите. Това ще направи пространствата да изглеждат по- големи, но ще трябва да изберете материал, който ще работи и на двете места. Освен това не трябва да е хлъзгав, трябва да има защита от замръзване и да не избледнява или да не се обезцветява. Естествените камъни ще работят за това, както и порцеланът. Той е по- достъпен и може да бъде направен така, че да имитира всичко- от естествен камък до дърво.

Помислете как ще изглежда градината и какво ще насадите в нея

Местният дизайн също трябва да се вземе под внимание. В предната градина, където използването на твърди материали допринася за вида на околността, се опитайте да използвате местни материали или сродни алтернативи, които им подхождат.

Помислете за въздействието на атмосферните влияния върху настилката на вътрешния двор

Как ще изглежда настилката е важно, но също така важно е и представянето. Градинската настилка и декингът трябва да са устойчиви на хлъзгане, трайни и да изискват малко поддръжка. Задържащите конструкции, изградени от тухли, блокове, траверси или подредени камъни, трябва да стоят здраво, дори ако почвата под тях е наводнена. Въпреки че материалите с добро качество струват повече, те ще траят по- дълго.

От визуална гледна точка проверете дали материалът се влошава от атмосферни влияния.

Дъб, естествен камък и мед само се подобряват с възрастта. Бетонната имитация няма да се промени изобщо За някои хора точно това е смисълът.

Колко ще струва настилката на вътрешния двор?

Цената на настилката на вътрешния двор зависи от дизайна, размерите, конструкцията, количеството и качеството ѝ. Рязането на естествения камък струва повече от разцепването, докато обикновеният чакъл е по-евтин от свързания със смола. Бетонната имитация на настилка струва по-малко от истинската и понеже е с еднаква дебелина, се поставя по- бързо.

Фактор в цената са трудът и машините и винаги вземете оферти от най- малко трима изпълнители. Цената на труда за поставяне на настилката зависи до голяма степен и от това къде живеете.

Как да се намалят разходите за нова настилка на вътрешен двор

Проучете, проучете и пак проучете. Местните търговци на строителни материали и „Направи си сам” предлагат добри сделки, а използването на местни материали може да намали разходите, но това не винаги е така. Понякога вносните материали са по- евтини. По същия начин регенерираните материали рядко са по- евтини от новите.

HTML код на статия

Автор: AnnaSt5


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар