Д-р Станимир Динев УНГ – Ендоскопски подход при лечение на носната патология

В статията ще се помъча да представя една алтернатива по въпрос касаещ голяма група от хора, а именно затрудненото носно дишане. 

Ще започна с кратка биография за себе си:

Д-р Станимир Динев завършва медицина в университета в Стара Загора. След като защитава специалността си по оториноларингология и хирургия на главата и шията в Университета във Варна, той се посвещава изключително на различните аспекти на хирургията на носа: функционални, коригиращи и реконструктивни. От самото начало на неговата практика, затрудненото носно дишане е областта с изключителен хирургически интерес.

С моя опит вече повече от 7 години, смея да твърдя, че един голям контингиент пациенти посещаващи кабинетите по УНГ болести, пристигат при нас с едно основно оплакване – затруднено носно дишане. Излишно е да споменавам, дискомфорта, свързан с  подобен тип проблеми, но е редно да обърна внимание на това с което Ние специалистите може да помогнем!

Каква е същината на ендоскопията и защо това е златния стандарт в диагностиката и лечението на заболявания свързани с проблеми с носното дишане. Ендоскопите са малки фиброоптички камери, които ни позволяват директна визуализация на носноте ходове, отворите на синусите и редица други важни анатомични структури. С тяхна помощ достигаме на места, преминавайки през естетвените отвори, което спестява значително инвазивния подход ( рязане, чупене и др.).  Визуализация на голям екран, позволява да се обърне внимание на детайлите, които в действителност са с размери няколко милиметра. Голяма част от структурите, няма как да бъдат огледани с просто око, но с ендоскопа, това не е проблем. Може би още по – голямо е значението в оперативното лечение, тъй като живеем във време, в което освен справяне с основното заболяване, трябва да се стремим да съхраним цялоста и естатическия вид! Микротравматизма е водещото направление в съвремената хирургия, нещо което със старите методики беше почти невъзможно да се постигне.

Като заключение ще кажа, че ендоскопския подход при лечението и диагностика в УНГ заболяванията е водещата световна тенденция и моя съвет към пациентите е да търсят точно това!

За повече информация отностно тази и други теми може да посетите www.drdinev-ung.com

HTML код на статия

Автор: Stambus


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар