Защо да помислите за инсталиране на видеонаблюдение в дома, преди да отидете на почивка

Защитата  на дома от натрапници и крадци е важна, докато сме в него, на работното си място или сме излезли за няколко часа. Всеки, докато отсъства, иска да бъде сигурен, че ще намери всичко така, както го е оставил. Това се отнася особено в случаите, когато отидем на почивка и се налага да отсъстваме за седмица или за по-дълго време.

Най-сигурният начин да защитите дома си е видеонаблюдението. Инсталирането на подобна система ще осъществява денонощен контрол, а с новите интелигентни функции може да преглеждате предишен запис отвсякъде през мобилно устройство.

Какви са основните видове камери за видеонаблюдение?

Когато обмисляте да си закупите камера за видеонаблюдение, ще трябва да изберете един от двата вида – аналогова или цифрова камера. Ако за вас е важна цената, сред предложените за камери за видеонаблюдение цени ще откриете най-различни.

Аналогови камери

Най-леснодостъпни са аналоговите камери за видеонаблюдение. При тях сигналът се пренася чрез коаксиален кабел и цялата обработка става в DVR рекордера. Използването на аналогова камера с резолюция над 600 TVL е гаранция за добро качество. Има аналогови камери и с HD резолюция, при която се постига високо качество на изображението.

Голямо предимство на аналоговите камери е, че са надеждни. Могат да се свържат към интернет, повечето имат приложение за преглеждане на записите на мобилно устройство. Ако сте на място с лоша мрежова връзка, няма да се притеснявате за качеството на сигнала.

Цифрови камери

Познати са още като мрежови или IP камери. Те предават кадрите чрез Wi-Fi. Могат да съхраняват данните на носител или на облачен сървър. Обикновено записват при откриване на движение в контролирането пространство, но могат при включване в захранването да правят записи 24/7, ако имат функция за нощно виждане.

Всички безжични камери за видеонаблюдение са лесни за инсталиране и дават възможност да гледате записа в реално време или чрез мобилно устройство.

Можете да откриете най-подходящата камера сред предложенията на PCLife.

Каква камера да изберете?

Решавайки да инсталирате видеонаблюдение преди почивката си, ориентирайте се към IP камера заради повечето ѝ предимства. Изберете сред многото камери за видеонаблюдение модел, който за предпочитане е да бъде:

  • компактен въртящ се модел с влагоустойчив и здрав корпус;
  • с инфрачервени светодиоди с обхват поне 30 м;
  • с висока резолюция максимум 3 мегапиксела;
  • оборудвана с електронен затвор или автоматично регулиране на блендата;
  • с подходящ носител за съхранение на записите;
  • с голям температурен диапазон;
  • с опция за отдалечен достъп през мобилно приложение;
  • с възможност за аудио запис.

Може да предпочетете да си вземете комплект от различен брой камери за видеонаблюдение, за да покриете по-голямо пространство.

За да се снабдите с наистина качествено видеонаблюдение, добре е да се консултирате със специалист. Съобразно характеристиките на вашия дом като площ, архитектура, осветяване и др., той ще ви препоръча най-подходящата камера. Не е задължително тя да бъде от най-високия ценови клас, а да отговаря на вашите нужди и да може да осигури ефективна защита на дома ви, докато вие почивате.

HTML код на статия

Автор: vencislava.hristova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар