Какво се прави преди и след лазерна епилация?

Има много начини да се премахне нежеланото окосмяване, но епилирането с помощта на лазерна технология е най-ефективният. Може да се използва от всеки, желаещ да се отърве от космите по тялото за дълго време. Това е и причината през последните години да е една от процедурите, прилагани най-често.

Преди и след извършване на лазерна епилация са нужни грижи за кожата, за да бъде гарантиран перфектният ѝ вид и състояние.

Какво да правите преди процедурата?

Процедурите за обезкосмяване се извършват от обучен в използването на дерматологични лазери екип, а на всяка сесия присъства дерматолог.

След назначаване на процедура има изисквания за лазерна епилация, които е добре да се спазят:

  1. Върху космите в зоната за епилиране не трябва да бъдат прилагани лечения като химически пилинг, процедури с лазер, дермабразио и др. поне 28 дни преди епилацията. Това е с цел да може да се осъществи обработка на космения фоликул, докато трае процедурата.
  2. Ден преди епилацията или непосредствено преди нея космите се премахват с тример или със самобръсначка. При дълги косми лазерното лъчение ще се разсейва и няма да проникне добре във фоликула.
  3. Трябва да избягвате да се излагате на слънце или да практикувате друг метод за придобиване на тен 2-4 седмици преди сесията.
  4. Не е препоръчително преди процедурата в зоната за епилиране да използвате продукти с цвят или аромат.
  5. Използването на кола маска върху областта за третиране също е противопоказно от 4 до 6 седмици преди процедурата. Може да попречи да се оформи косменият фоликул и да се наруши неговият растеж, което да намали ефикасността на епилацията.

За да се постигне оптимално добър резултат, значение имат различни фактори: площ на зоната, качество на косъма, възраст, метаболизъм и др. Обикновено около 6-8 процедури са достатъчни.

Какви грижи изисква кожата след процедурата?

Да положите грижи за кожата си след лазерно обезкосмяване е важно не само заради вашата безопасност и комфорт, но и заради успеха на самата процедура.

След сесия е нормално да се усети парене в областта и да има леко зачервяване, но след 24-48 часа тези странични ефекти отминават. След процедурата е препоръчително:

    • носене на широко памучно облекло;
    • избягване на фитнес, посещаване на сауна и парна баня;
    • вземане на по-хладни душове;
    • хидратиране на кожата с продукти, предписани от дерматолог;
    • нанасяне на продукти с фактор за слънцезащита 50 spf върху изложените на светлина третирани зони, без значение от сезона.

В седмиците между сесиите единствените начини за обезкосмяване на порасналите косъмчета са бръснене и кремове за депилация, но не и скубане.

Не използвайте продукти за изкуствен тен 7 дни преди следващата сесия. При бременност, кърмене или наложителен прием на лекарства трябва да информирате специалистите, извършили процедурата.

Експертите препоръчват след епилиране с лазер известно време да не се употребява алкохол, защото се счита за стресов фактор за цялото тяло, в това число и за дермата.

Ако следвате препоръките на специалистите от дерматологичната клиника, резултатът от епилацията ще бъде успешен и дълготраен.

HTML код на статия

Автор: vencislava.hristova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар