Организация в спалнята: Нощни шкафчета

Организацията в спалнята е важна не само от естетична, но и от функционална гледна точка. Тъй като е помещение за почивка и сън, тя трябва да бъде уютна, практична и предразполагаща към релакс. Цветовете, декоративните елементи и мебелите в нея трябва да създават спокойна и хармонична атмосфера, в която да се отпуснем след тежък работен ден.

Нощните шкафчета са едни от най-важните елементи в интериора на спалнята, тъй като те трябва да бъдат едновременно функционални и стилни. Трябва да предлагат достатъчно място за съхранение на всички необходими вещи до леглото, да се впишат в декора на стаята и в същото време да се поберат в ограниченото пространство без да се натрапват. Можете да купите подходящи нощни шкафчета в магазин GRANDecor.

Ето и няколко полезни съвета:

Поддържайте реда в спалнята

С помощта на удобни шкафчета до леглото ще поддържате по-лесно спалнята си подредена и практична. Изберете шкаф с достатъчно отделения – чекмеджета или рафтове за да може да разположите най-необходимите вещи – любима книга, дистанционното на телевизора, телефона, чаша с вода или нужни медикаменти.

Използвайте шкафчето и като декоративна масичка като разположите върху него елегантна нощна лампа, интересен часовник или саксийно растение. Предметите, които не се вписват добре в интериора трябва да останат скрити в шкафа, а декоративните елементи да придадат допълнителен уют и стил на спалнята.

Нощното шкафче, което се вписва във вашия интериор

Разнообразието от мебели е голямо, но да намерите подходящите за вас не винаги е лесно. Особено ако спалнята ви е малка. Потърсете по-тесни модели шкафчета или стенни такива. Обмислете вариант да ползвате масичка само от едната страна на леглото като съхранявате в нея най-необходимото.

Стилът е важен

Нощните шкафчета, както и всички останали мебели в спалнята, трябва да подхождат на цялостната интериорна идея. Богатото разнообразие от модели позволява да намерите точния за вашия стил. Ако спалнята ви е в кънтри или прованс стил, заложете на шкафче от избелено дърво с крачета или пък декупиран плот.

За стая в индустриален стил, отлично решение е помощна масичка от ковано желязо и плот от масивно дърво.

В модерната спалня ще се впишат изчистени, практични мебели със строги линии без излишни орнаменти. Ако цветовата схема на стаята е монохромна или бяла, изберете цветни, ярки шкафчета и ги превърнете във фокусна точка.

В случай, че ви допада идеята за реставрация на мебели, то помислете за шкаф в старинен стил или си го напревете сами.

Основни принципи, които да имате предвид при търсенето на нощно шкафче:

Размер

Измерете предварително пространството, с което разполагате и обмислете едно или две шкафчета ще купите. Съобразете размера им с този на леглото и другите мебели и се уверете, че ще се поберат в наличното пространство.

Материал

Освен, че трябва да се вписва в интериора на жилището, материалът, от който са направени мебелите, до голяма степен определя тяхното качество, здравина и издръжливост.

Възможност за съхранение

Отговаря ли шкафчето на вашите нужди и ще побере ли всичко необходимо?

Дизайн

Разбира се, визията е важна. Когато избирате нова мебел е необходимо да я съчетаете с останалите мебели и да се уверите, че подхожда на вашия стил.

HTML код на статия

Автор: GRANDecor


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар