Модерни, удобни и практични контейнери за живеене

Иновативно решение като дом или друга контейнерна сграда отдавна се утвърди като модерен начин на строителство. Получените постройки създават всички удобства както за постоянно обитаване, така и за извършване на различни строителни или технически дейности.

Изграждането на дом от контейнери за живеене е бърз и рентабилен начин за много хора да заживеят в собствено жилище. Различни организации и институции също се възползват от предимствата им в своята сфера на дейност.

Какво приложение имат?

Този тип модулни конструкции могат да се използват по различен начин, в зависимост от целите. Във фургони за живеене могат да се настанят хора, вследствие на различни обстоятелства. Като се пригодят съобразно нуждите, те се превръщат в модерна алтернатива на съществуващи постройки с временен характер, бараки, бунгала  и др.,  представляват и гъвкаво решение за едноетажни или двуетажни сгради.

Като най-разпространени приложения могат да бъдат посочени:

  • за настаняване на сезонни работници, на останали без дом хора след бедствия, вкл. и мигранти;
  • като търговски обекти или офиси;
  • като помещения с цел охранителна дейност;
  • за студентски общежития, за летни вили и почивни бази;
  • като социални заведения;
  • като съблекални, сервизни и складови помещения, автомивки, градински постройки, обслужващи центрове и др.;
  • като удобни модерни жилища.

Много хора днес избират живот в къщи от контейнери за постоянно, а не само по време на почивка сред природата. Различни видове бизнес също предпочитат офисите им или складове и други помещения да бъдат изградени с модулни конструкции.

Какви видове се срещат най-често?

Модерните фургони за живеене се изработват с различни размери, имат метална носеща конструкция и са изработени от сандвич панели стени и покрив. Подът обикновено е от ламиниран паркет или теракота. Предлагат се с електрическа и ВиК инсталация, с PVC дограми и врати и др.

Основните видове модули се определят от спецификата на конструкцията им и предназначението:

Складови –  с цел съхраняване и транспортиране на стоки

Често се обединяват по няколко и образуват по-големи помещения. Ако има нужда, се оборудват с прозорци и врати. Има възможност в тях да се поддържа и необходима температура. Бързото им преместване при нужда е предимство.

Хладилни –  подвид на складовите

Служат да съхраняват стоки, които се нуждаят от удължен срок на годност. За целта помагат вложеният в стените топлоизолационен материал и хладилният агрегат.

Домакински – за бърз строеж на сгради

Модулите, съчетани в определени конфигурации, позволяват получаване на  различни по големина сгради  – къщи, столови, сервизни помещения, автосервизи и др.

Технически – за оборудване на технически помещения

С тяхна помощ лесно се обособяват технологични кабини или такива за дезинфекция, за био боксове, сушилни, сървърни помещения и др. За да издържат на натоварвания, конструкцията им е подсилена.

Санитарни – за използване със санитарни цели

Когато са самостоятелни, модулите може да изпълняват ролята на тоалетна или баня, на съблекалня и др. в офис, жилище или друга сграда от модули. Вариант е да са отделна част от по-голямо санитарно помещение.

Ако е планирано да бъдат изградени от контейнери къщи, търговски обекти и др., производителят може да изготви модел по индивидуален дизайн – още едно предимство на строителството от този тип.

HTML код на статия

Автор: vencislava.hristova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар