Условия за използване

Правилата са кратки и лесни за спазване. Те имат за цел да запазят качеството на съдържанието на сайта и по този начин да бъдат в полза на всички, които го използват, затова моля прочети тази страница!

Условия за всички, които копират статии от директорията

1. Спазвай закона за авторските права!  При публикуване на статия от този сайт ти се задължаваш:

  • да не променяш текста и словореда на статията;
  • да поставиш информация за автора в края на статията;
  • да оставиш всички връзки в статията активни и непроменени;
  • да посочиш като източник на статията статии.нет с линк към сайта или още по-добре за твоя сайт линка да сочи директно към страницата в която е статията.
Пример за последен ред от статия:
Автор: Петър Петров.  Източник: статии.нет
.
Връзката към източника на статията е полезна и за твоя сайт, защото търсачките наказват сайтове, които дублират съдържание. С връзката след думата Източник ти показваш на Google и другите търсачки, че статията не е открадната. По този начин класирането на твоя сайт в Google няма да пострада.
 
2. Нямаш право да продаваш съдържание от директорията или да го публикуваш на печатен или друг носител, без изричното съгласие на автора на статията.

Условия за автори на статии в този сайт

1. Публикувайки статия в директорията, ти декларираш, че си автор на тази статия или притежаваш авторските права. Трябва статията да е измислена и написана изцяло от теб или някой друг да я е написал специално за теб и ти да си носител на авторските права. Статията не трябва да е публикувана в друг сайт.

2. Запазваме си правото да отхвърлим статия по наша преценка без да сме длъжни да обясняваме мотивите си за това.  За да увеличиш шансовете си твоята статия да бъде одобрена и публикувана, прочети внимателно страница правила за публикуване. Възможно е редактор без предупреждение, да премести статията в друга категория, да промени  етикетите на статията, да направи част от връзките в статията неактивни или да отхвърли статията.

3. Запазваме си правото да променяме правилата за използване и правилата за публикуване в директорията, без да сме длъжни да уведомим авторите предварително.

Ограничение на отговорността

Екипът на статии.нет не носи отговорност за съдържанието и коректността на статии, които не са написани от екипа ни или за неправилно използване на съдържанието от трети лица. Когато ни бъде съобщено за такава статия, тя ще бъде премахвана по най-бързия начин.

Не носим отговорност за нарушаване на закона за авторските права, но ще окажем пълно съдействие на засегнат автор и ще предприемем всички необходими законови мерки срещу нарушителя.Ако имаш подозрения за кражба на статия или неправилно използване моля пиши ни чрез формата за контакт.