Ски и сноуборд без инциденти. Възможно ли е?

Хората имат различно мнение за връзката между ските и сноуборда. Някои заклети ентусиасти в тези спортове поддържат мнението, че двете са твърде различни едно от друго. Въпреки това, ските и сноуборда споделят една и съща платформа и начин на изпълнение, а именно снежните писти и ускорението при спускане. Резултата от това е почти един и същ подход в подготовката и вида на екипировката при двете.

Без значение дали сте начинаещ или ветеран в ските или сноуборда, трябва да се научите как да се подготвяте физически и психически преди да се хвърлите в незабравимото изпълнено с адреналин изживяване, което тези два спорта предлагат. И това включва защитата ви срещу възможните инциденти, които могат да се случат, докато се спускате с бясна скорост надолу по пистата.

Освен усилените тренировки за подобряване на уменията ви, вие трябва да се съобразите и с изискванията за сигурност, за да може да сте достатъчно уверен участник в тези две дисциплини. Тъй като повече от сто хиляди човека всяка година претърпяват някакви контузии докато карат ски или сноуборд, наложително е да се положат сериозни усилия в подготовката срещу това.

Ключът в безпроблемното практикуване на тези спортове е в подготовката. Преди да се впуснете в диво спускане по планинския склон, уверете се, че сте направили всичко необходимо, за да сте подготвени. Следващите съвети могат да се окажат границата между това да изкарате една наистина приятна и незабравима ски или сноуборд ваканция или да посетите болницата.

Вземайте уроци. Няма такова нещо като скиор или сноубордист по рождение. Необходимо е да бъдете обучавани и напътствани от експерт, който е в тези спортове от години и може да подобри уменията и сигурността ви.

С уважение към вашия ски или сноуборд екип, обличайте дрехи, които са защитени срещу вода и вятър. Уверете се, че дрехите ви имат достатъчно защитни екстри като широка яка например, с която можете да предпазите лицето си от вятъра или ципове и връзки, които ще ви позволят лесно да нагласяте дрехите, така че да са ви удобни за носене.

Взимайте си подходяща екипировка. Ако имате собствена екипировка, като ски или сноуборд, те трябва да пасват на вас самите. Ако ги взимате под наем, изберете такива, с които ще се чувствате най-удобно. Да карате с подходящото оборудване драстично ще подобри представянето ви на пистата и ще намали шансовете за инциденти.

Също така температурите по местата, където карате може рязко да се променят. Понякога студа и теренът могат да се окажат непосилни за вас и вие може да се озовете в ситуация, в която да губите така необходимата за тялото ви топлина, което от своя страна може да доведе до други усложнения като умора и загуба на съзнание. За да предотвратите това, носете предпазни средстава, като шапка, каска, ръкавици.

Температурите по пистите, по които се спускате, са доста ниски. Облеклото, с което сте облечени, трябва да бъде на слоеве, за да ви предпазва от студа. Но също така се уверете, че тъканите, които са в непосредствен контакт с кожата ви, не ви дразнят и абсорбират добре потта, която със сигурност ще отделяте заради вълненията, които ските и сноуборда предлагат.

Не забравяйте да носите защитни очила – маска или слънчеви очила. Без защита за очите най-вероятно ще примижавате заради студения вятър, който ще усещате докато се спускате бързо. А да го правите със затворени очи означава, че е почти сигурно, че ще се блъснете в нещо или дори може да се събудите в болницата на следващия ден.

Наспете се добре през нощта преди големия ден. Трябва да сте адекватни и във форма докато сте на пистата. Умореното тяло и съзнание може да доведе до инциденти и контузии.

За спортна екипировка за ски и сноуборд, както и други спортни стоки и оборудване за планина и туризъм, посетете нашия онлайн магазин.

HTML код на статия

Автор: ex3m.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар