Съвети за обзавеждане на спални

Спалня

Една от най- хубавата  и предпочитана  стая във всеки дом това е  спалнята, всеки иска неговата спалня да е уютна и уникална  сама по себе си. За всеки това е мястото, където може да си почине след дългия работен ден. Вашата спалня е първото и последното нещо, което виждате всеки ден, тя е вашето интимно царство, лично пространство, в което прекарвате една трета от живота си и е ваше убежище , в което във всеки един момент може да избягате и да си починете. Въпреки това днешните спални са станали мултифункционални.

Когато жилището е по-малко, спалнята също трябва да е е по-малка, но първо трябва да обърнете внимание  на пространството, с което разполагате и най- вече на стила, който искате за вашата спалня. Те трябва да съвпадат с вашия стил и характер, най- важното нещо това е  леглото, то трябва да е удобно и да е съобразено с размера на спалнята към него задължително трябва да има гардероб, нощни шкафчета, скрин, ракла, тоалетка и аксесоари за сън.  Мебелите за стаята може да са в по-тъмни нюанси, за да се откроява фона на стаята, хубаво е всички мебели да бъдат в един цвят, за да не се развали стила, който искате да има вашата спалня.

Цветове

Най-подходящи цветове  за вашата спалня са венге, орех, дъб, и бук. Ако вашето легло не е правилно избрано, почивката ви ще се превърне в изпитание за здравето и ще наруши съня ви. При избора на легло трябва да наблегнем то да е от  хубав и качествен материал, да има всички  екстри, от които се нуждаем за да релаксираме максимално.  Леглото се състои от  стабилна основа, има подматрачна рамка с механизъм за повдигане и подходящия матрак за него. Повдигащите се механизми са снабдени с газови амортисьори.

Матрак и подматрачно пространство

Подматрачното пространство се ползва за събиране на спалното бельо, багаж и вещи и други. Матракът който трябва да изберем за нашето легло трябва да е съобразен със стандарта за матраци. Най –предпочитания матрак е  двилицев,  антибактериален,  релаксиращ и  ортопедичен. Друга много важна част от вашата спалня при обзавеждането това е гардеробът, той трябва да е голям, за да може максимално да събере вашите дрехи, багаж и вещи. Хубаво е гардеробът ви да бъде със същия цвят с леглото ви. Той може да има огромно огледало отпред,  което ще бъде удобен и разчупен вариант на вашия стилен гардероб. Нощните шкафчета могат да с някакъв разчупен дизайн, който идеално ще комбинира  на останалите мебели във вашата спалня. Те винаги са две за да са от двете страни на леглото. Върху тях ние държим всякакви нужни и ненужни неща, телефон, козметични материали и други . Скрина заема много важно място в нашата спалня в него ние събираме нашето спално бельо, аксесоарите за сън, дрехи  и други неща, той е много полезна мебел във всеки един дом с негова помощ ще подредим вещите си и ще сложим край на безпорядъка в нашия дом. Когато всички мебели са в един цвят всичко е много красиво и уютно,  цвета на мебелите трябва да е водещо при купуването на нашите мебели.

Ракла и тоалетка

Раклата също е една много необходима част от вашата спалня, в нея ние събираме много от спалните завивки, възглавници и други неща. Хубаво е скрина ни да има поне 4 броя чекмеджета, така той ще бъде много по-функционален и ще може да събира повече неща в него. Друга част от нашето обзавеждане това е тоалетката, тя може да има разчупен дизайн, може също така да има и огледало, което придава много стил и красота на самата тоалетка. Но може да се ползва и без огледалото самостоятелно като бюро-писалище или като част от композиция в спалното помещение. Към тоалетката ние можем да си вземем и една стилна и малка табуретка, която идеално ще се комбинира със нашата красива и разчупена тоалетка. Табуретка може да ползваме за гримиране и други козметични процедури преди лягане, но най-важния но не последно място това са аксесоарите за сън, при тях избора трябва да е много внимателен и обмислен. Ако нашата възглавница е избрана правилно то нашия сън ще бъде спокоен и ще се чувстваме като нови на следващия ден.

 

Аксесоари

Хубаво е аксесоарът ни за сън да бъде най-вече с уникален дизайн, да има пълнеж от късчета от мемори пяна с топчета от гел, които я подържат суха и свежа. Възглавницата се запазва охладена  дълго време, осигурявайки ви дълъг и спокоен сън. Мемори  пяната става по-твърда в по-студените стаи, а гелът не се влияе от температурата, затова комфортът на възглавницата се запазва. Тази възглавница ви осигурява оптимален комфорт и приятна релаксация.

Когато всичко в нашата спалня е изключително избрано и сме си харесали всичко в красив  дизайн, то това ни носи нужното спокойствие и релаксация след дълъг и уморителен ден. Много е важно  нашата спалня да ни дава онзи уют и топлина от който се нуждаем. Тя трябва да изглежда така, както ние сме си  мечта ли, когато всичко това е постигнато ние имаме онази мечтана и желана спалня, ние сме постигнали онова желано и търсено  спокойствие. Ако имаме всичко това ние сме щастливци че имаме спалнята, за която сме мечтали.

Заключение

Най-важното нещо когато си купуваме мебели за спални трябва да държим на качеството. Използването на качествени материали, вдига цената на дадените мебели, но всяко скъпо нещо , излиза евтино след неговото дълго ползване. Качеството за сметка на цената!

HTML код на статия

Автор: Betina2016


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар