6 Трика как да отслабнем по здравословен начин

Всички искаме да имаме хубаво тяло. Но знаем ли точно как да го постигнем? Ежедневно чуваме различни реклами за супер продукти като хапчета, гелове , домашни фитнес уреди, диети, гарантиращи ни бързо отслабване. За съжаление истината е, че няма едно единствено средство за отслабване, което да работи при всеки. Отслабването се случва когато тялото ни приема по-малко енергия, отколкото изгаря. Но въпросът не е само да намалим количеството приета храна. За да има резултат, трябва да се повиши и качеството на храната.

Дългосрочен ефект в отслабването може да се постигне, когато се комбинират два фактора: здравословен хранителен режим и редовни физически упражнения. Резултатите не са мигновени, така че трябва да бъдете търпеливи, ако искате да постигнете успех.

Eто няколко идеи как да отслабнете по естествен начин:

1.Хранете се с качествени храни

Ако се храните редовно със храна, създадена от природата не необходимо да броите всяка една калория. Не е задължително да гладувате и да пропускате хранения, тъй като това увеличава риска да усетите неутолим глад и да прекалите със не много здравословни храни. , Необходимо е просто да повишете качеството на приеманата храна.

 

2.Яжте храни, усилващи метаболизма

Не е задължително да спазвате тежки диети, за да влезете във форма. Някои видове храна например изисква повече енергия от организма, за да се преработи и усвои. Това са някои видове зеленчуци, плодове, чисто месо без добавки, пълнозърнести храни. Един хитър трик да стимулирате тялото си да гори повече мазнини е да консумирате повече храни, стимулиращи метаболизма като например лимон, броколи, целина и зеленолистни зеленчуци, джинджифил, люти чушки, чесън. Те увеличават количеството изгорени калории до 30% поради високото си съдържание на фибри и протеини. Някои от тях изискват и повече дъвчене, което допълнително гори калории.

 

3.Преработените храни не са ваш приятел

Изключете от менюто си паста, бял ориз, бяло брашно, сладкиши, торта, пайове, бисквити, мъфини, сладолед, чипс, пържени храни, хотдог, солени тестени изделия, кренвирши, колбаси и други полуфабрикати, готови сосове за месо и хамбургери. Можете да се наслаждавате на някои от тези храни в умерено количество само когато постигнете прогрес.

За разлика от тях пакетираните и преработени храни, които съдържат захар не изискват никаква енергия, за да бъдат преработени от организма.

4.Приемайте зеолит

За тези, които не знаят, зеолитът представлява силикатен минерал с микропореста структура изграден от алуминий, силиций кислород. В природата се образува във вулканични скали. Структурата на този минерал наподобява доста тази на пчелна пита. Той има редица полезни свойства за околната среда и човешкия организъм. , които се използват във фармацевтиката, химическата, военната и хранително-вкусовата промишленост. Използва се също за пречистване на замърсени от радиация течности и дори радиоактивни отпадъци. Той е силен антиоксидант, 100% безопасен, няма странични ефекти и действа на клетъчно ниво, като помага за детоксикацията на организма, което подпомага отслабването. Зеолит за естествен детокс се приема при химиотерапия и радиотерапия, тъй като премахва тежките метали и нитрозамините (канцерогенни вещества) от тялото. Зеолитът балансира нивата на ph в тялото и поддържа алкално-киселинния баланс.

5.Пийте вода преди хранене

Приемът на достатъчно количество вода се препоръчва през целия ден, но пиенето на вода точно преди хранене снижава усещането за глад и съответно намалява приетите калории. Чудесна идея е да добавите парченца лимон към водата за по-свеж вкус и повече здравословни ползи.

6.Яжте яйца за закуска

Яденето на цели яйца за закуска може значително да подпомогне процеса на отслабване. Проучвания твърдят, че хората, които са заменили зърнената си закуска с порция яйца са приемали по-малко калории през деня и са успели да свалят тегло и да намалят мазнините в тялото си.

 

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар