Магазин за осветителните тела – приключения по време на ремонт

Както всяко едно българско семейство живеещо в София и ние решихме, че щом е топло, значи ще правим ремонт. Хубавото време направо си те принуждава да боядисаш стените. Това, което се канех да направя от няколко месеца насам беше да изхвърля старият полилей от спалнята, както и настолната лампа в дневната. Тези високи настолни лампи, които заемат прекалено много място и ви карат да изглеждате, като хора, които уж някога биха чели книга на тях.

Развих абажура внимателно и почистих праха. Нямаше много смисъл да го правя това, но пък да изхвърлиш непочистено осветително тяло…. какво ще си помислят хората! Докато мъжът ми изкара един 8 часов работен ден, успях да развия и полилея и да пребоядисам тавана. Летните ремонти направо си плачат за розова боя. Представете си изненадата му като се прибра и видя розовият таван без полилей. След известен период на адаптация и мълчание, се съгласи да потърсим в тази гама полилей, което както разбрах по-късно, изобщо не беше лесна задача.

Приключението в търсене на магазин за осветителни тела в София започна.

Още на следващият ден, се отправихме на „разходка“, обикаляйки магазин след магазин за осветителни тела в Пловдив. Макар и да не е столица, градът ни предлага доста голям избор от осветителни тела за хол и спалня. Могат да се намерят всякакви стилове, освен това почти във всеки магазин за осветителни тела в Пловдив можете да попитате всичко, което ви интересува. Един симпатичен консултант даже ни обясни, че можем да си поръчаме полилей по каталог и да ни го доставят, когато пристигне.

В търсене на  осветителни тела в София.

За добро или лошо обаче, семейният съвет реши, че само с Пловдив няма да стане, освободихме си половин ден от ангажименти и тръгнахме да търсим магазин за осветителни тела в София, доста се чудихме дали да не поръчаме осветителните тела и онлайн от Ultralight.bg, но в крайна сметка решихме “око да види, ръка да пипне”. В столицата, естествено, имаше дори повече магазини. В един магазин даже ни предложиха да разгледаме LED светлини за хола ни. Мен това определено не ми допадна. Да сложим LED лента в кухнята, под шкафовете, които са закачени на стената – да, с това съм ОК. Обаче идеята за хола не беше моята. Мъжката част от семейството реши, че може да обзаведе външната стена на вилата с LED лампички, за да може съседите да ни завиждат за екстериорното осветление. Винаги става така, тръгваш да търсиш едно нещо, попадаш на друго. След 5 часа обикаляне по софийските улици, попаднахме на едно много китно магазинче от което си взех абажур за висока лампа. Моделът му беше стилен и се влюбих от пръв поглед.  За нещастие, само абажура ми грабна сърцето без самата висока лампа. Точно този магазин за осветителни тела в София беше скрит в една малка уличка и по нищо не показваше, че ще имат такива прекрасни модели абажури.

Обратно вкъщи само с абажур и LED екстериорно осветление.

След изморителният ден се отправихме обратно към Пловдив, натоварени с един абажур и LED екстериорно осветление за градината на вилата, но не и с полилеи за хола и спалнята. На следващият ден, станах, направих си кафе, наместих новия абажур върху старата лампа и реших, че ще изляза пак да разгледам. Първо, обаче постъпих по-разумно и потърсих онлайн магазин за осветителни тела в Пловдив в интернет. Събрах няколко предложение, чиито полилеи ми допаднаха и се отправих да ги разгледам на място. За мое огромно щастие още във вторият магазин успях да намеря прекрасен полилей, който беше в лек розов нюанс без да е натрапчив. Щеше да стане уникално бижу към цялото ни обзавеждане. Естествено, не бяха подготвили 2 такива, за да взема и за спалнята, но го поръчаха. Крайният резултат – имахме точно такива  осветителни тела, каквито искахме и даже боядисахме и таваните. Ех, летни ремонти.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар