Как да изпреварим конкурентите с помощта на Facebook

Социалните мрежи стават все по-голяма част от нашето ежедневие. Безспорно в България лидерската позиция се държи от Facebook. Той помага ежедневно на хиляди хора да се свързват, споделят, рекламират и изявяват. През последните години, все повече тази мрежа се използва за реклама и PR.  Една страница в социалната медия може да изстреля нагоре дори и най-малкия бизнес проект.  Предлагаме ви няколко съвета за прохождащи бизнес страници:

  1. Подходящо изображение

Подбирането на профилна снимка и снимка на корицата трябва да се извърши прецизно. Все пак, ако си представим вашия бизнес като книга, то това ще бъде корицата и. Тези снимки ще бъдат първото нещо, което потенциалните ви клиенти ще видят. Желателно е снимките да отразяват дейността на фирмата/търговеца. Другият вариант е да се сложи логото на фирмата. На каквото и да се спрете, подбирайте изображения с добра резолюция и подходящ размер.

Последните тенденции във Facebook – размер на корица – 820x312px; размер на профилна снимка – 180x180px(видима част 170x170px).

  1. Уникално съдържание

 Вашата страница трябва да се обновява редовно с ново и свежо съдържание. Желателно е да е пълна с актуални снимки и постове. За тази цел, може вие да отделяте достатъчно време и да я запълвате с качествен текст. Другата опция е да си наемете копирайтър, който ще върши тази работа вместо вас.

На който и вариант да се спрете, важното е текстовете да са оригинални и „да хващат окото“ на бъдещите ви клиенти. Хората искат да четат нещо ново и интересно всеки ден. Забравете за баналните картинки и постове.

  1. Обратна връзка с клиентите

След като сте сложили хубави снимки и подходящи текстове, идва ред на комуникацията с потребителите ви. Старайте се да отговаряте на всеки коментар, съобщение или препоръка. Това показва загриженост за клиентите. Бързият и точен отговор трупа точки във ваша полза. Може да прибегнете до автоматичен поздрав или съобщение( има го като опция от Facebook), но не е желателно да има голямо забавяне с истинския отговор.

  1. Опростен дизайн

Вашата страница е желателно да има изчистен и опростен дизайн.   Трябва да има всичко необходимо – като опция за съобщение, обаждане и отзив. Ако имате офис/магазин може да сложите упътване как да се стигне до него. Това определено е много полезно за повечето клиенти. Повечето потребители предпочитат опростените страници и не толкова претрупани, защото това предизвиква объркване. Важно е всичко да е удобно, да изглежда приятно за окото и да работи.

На пръв поглед тези съвети са елементарни, но те работят. Достатъчно е да ги спазите коректно и ще се радвате на повече лайкове и потребители. Колкото повече лайкове и потребители имате, толкова по-популярен и успешен ще бъде вашия бизнес.

С тези четири малки стъпки ще отвеете конкуренцията и ще сте с „едни гърди напред“.

Успешен бизнес е равен на сразена конкуренция!

HTML код на статия

Автор: Александра Левенец


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар