Как да използваме държател за конец?

Ако почистването с конец не ви е удобно, конецът се изплъзва и ви изнервя – не сте само вие. За улеснение е изработен специален държател за конец. Прилича на четка за зъби, но няма влакна, а използва дентален конец.

Как да почистим зъбите с помощта на държател за конец

Стъпка 1. Изберете добър държател. Също като денталния конец държателят може да бъде от различна марка, цвят, дизайн, цена. Може да го намерите в аптеките. Неговата цел е да държи конеца, за да се почистят и най-трудно достъпните участъци в устата (задните), където ръцете стават неловки, а опитите ни – често комични.

Стъпка 2. Позициониране на държателя. Захванете го удобно с ръка. Нека конецът да е обърнат към зъбите, които желаете да почистите.

Стъпка 3. Въвеждане на конеца. Внимателно с леко притискане и трионовидни движения въведете конеца в междузъбното пространство. Дозирайте натиска, за да не „хлътне“ той внезапно през зъбния контакт, предизвиквайки травмиране на венеца.

Стъпка 4. Движение на държатела. Подобно на движенията на конеца с ръка, движете по същия начин държателя, за да се премахне плаката.

Стъпка 5. Почистете всички участъци. Не е толкова важно откъде ще започнете, а е важно да преминете през всички зъби.

Стъпка 6. Не забравяйте последния зъб. Почистете и повърхността на последния зъб, независимо, че зад него няма зъб.

HTML код на статия

Автор: vencislava.hristova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Как да използваме държател за конец?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар