Какви образователни играчки да изберем според възрастта?

С толкова богат избор от играчки в магазините, всеки един родител, а и не само, се затруднява да избере най-добрата играчка. Важно е тя да развива ключови умения в детето, които ще бъдат необходими в целия му живот, а също така и да е привличаща и задържаща вниманието. Това не е никак лесно и в следващите редове ще посочим играчките, които са подходящи за различните възрастови групи.

1-2 години
В този период децата развиват най-много фината си моторика. Подходящи са играчки за бутане или такива, които са с бутон и сменящи се картинки. Специалистите съветват да се обърне внимание и на играчките с напасване на формите, тъй като така се стимулира и наблюдението. Хубаво е да използвате игри, които не изискват да използвате екрани и смартфони, тъй като детето ще включи и въображението си.

3-4 години
В този период децата вече имат добре развита фина моторика и могат да боравят с конструктори. Можете да използвате и технологични играчки със звуци, като колички, телефони, полицейски коли и други. В тази възраст можете да въведе и настолните игри с карти, чрез които детето учи плодове, зеленчуци и други неща. Активните играчки, които са с яздене или каране също са подходящи за тях.

5-6 годишни
В този период децата са в предучилищна възраст. Можете да вземете игри, които да стимулират писането, четенето или смятането. Например, по забавен начин можете да научите детето да смята от 1 до 10 със сметало. По този начин детето ще бъде ангажирано, но и активно. Звуковите и светещи елементи също са препоръчителни. Колкото до писането, можете да вземете бяла дъска или пък интерактивна. Така, когато детето пише, лесно ще може да изтрие и да продължи отново.

Образователните книжки с активности, също са подходящи в този период и са интересни за децата. Те могат да се използват навсякъде и по всяко време, което ги прави една от любимите активности на малчуганите.

Както виждате, образователните играчки са полезни за децата. Те по лесен и достъпен начин ги стимулират да учат и да се развиват, но без това да бъде задължително и уморяващо. С този вид играчки можете и лесно да развиете любов към ученето при децата и да разрешите кръгозора им. Използването на играчки в образованието ще помогне за по-лесното усвояване на материала, а и по-лесната адаптация към учебния процес на най-малките. Ако имате каквито и да е въпроси или съмнения, винаги можете да се обърнете към нас и да ви съдействаме.

HTML код на статия

Автор: stefan141288


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар