Надуваемо джакузи – как да изберем подходящо джакузи за двора?

Изобилието от светлина и топлина през лятото събужда у нас желанието да прекарваме повече време навън. А ако в двора си инсталираме надуваемо джакузи, ще можем да се наслаждаваме и на още по-голям релакс, съчетан с прохлада.

Много хора намират спасение от лятната жега, като поставят басейни в градината или двора си. Днес се предлага голямо разнообразие от сглобяеми басейни, сред които басейни с тръбна конструкция, басейни с твърди стени или надуваеми.

Ако трябва да избираме между басейни с твърда конструкция или останалите видове, може да изпитаме известни затруднения. Всички сглобяеми басейни с твърди стени може да се открият на добра за сглобяеми басейни цена и имат дълготраен живот.

От друга страна, моделите с тръбна конструкция се сглобяват лесно и разполагат  подобно на другите сглобяеми басейни с помпа.

Могат да се изброяват още много преимущества на басейните, но най-важното сред тях е, че осигуряват място за плуване и за забавления. Но ако физическата активност не ви е присъща и предпочитате да се отдадете на спокойна почивка, правилният избор за вас е надуваемото джакузи.

Когато търсите модел за открито пространство, вземете под внимание следните полезни съвети относно:

Цена

Различните функции на отделните продукти влияят върху крайната цена. Не винаги евтините джакузита са най-изгодни, защото изискват високи разходи за поддръжка. Направете проучване, за да определите от кои екстри можете и от кои – не желаете да се лишите, за да откриете изгодна за надуваемо джакузи цена, която да покрива максимален брой критерии.

Марка

Продуктите на реномирани марки гарантират качество и дълготрайност. Има производители, които са популярни на международния пазар и някои от многобройните им предложения гарантирано ще бъдат идеален вариант за вашите условия.

Магазин

Докато проучвате възможностите, ще откриете специализирани магазини като Fitzona, в които се предлагат качествени джакузита, необходимите им аксесоари и други подобни артикули. Всеки специализиран доставчик разполага с джакузита с доказано качество  на брандове като Intex, Bestway, MSPA и др.

Размер

Имайки предвид пространството в двора си, трябва да съобразите размера на джакузито. Еднакво несполучлив може да се окаже както твърде обемният, така и много малкият модел. Наред с пространството, вземете под внимание и броят на хората, които ще използват джакузито.

Местоположение

Препоръчително е да поставите джакузито на слънчево място, близо до комуникациите, но едновременно с това далеч от оградата. Желателно е на мястото да няма растения и повърхността да е равна, а почвата да бъде от пясъчен тип.

Удобство при сглобяване

Макар че може да поверите на специалист сглобяването на закупеното джакузи, все пак проверете доколко лесно е монтирането му. Ако заложите на по-семпъл модел, следвате указанията и сте достатъчно уверени в своите умения, бихте могли да се справите и сами. Но ако сглобяването е дълго и трудно, потърсете професионалист.

Поддръжка

Подобно на всеки друг продукт от този тип, и джакузито изисква поддръжка. При избор на съответния модел проверете каква е тя. Освен специалната филтрация и системата за омекотяване на водата при някои модели се изискват грижи и почистване, за които е желателно да се информирате предварително.

Джакузито е като SPA-басейн и има не само релаксиращ ефект, но и влияе благоприятно върху вътрешните органи и нервната система. Въпреки че не може да се използва навън през зимата, то е чудесен избор за горещите летни дни.

HTML код на статия

Автор: vencislava.hristova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар