Как да използваме етерично масло вместо парфюми?

Ако решите да започнете да събирате етерични масла, за да се опитате да направите ароматен състав от тях, помнете най-важното. В чистата си форма върху кожата може да се прилага само масло от лавандула и чаено дърво, всички останали ще трябва да се разреждат с основни козметични масла. Това е доста лесно да се направи: за 20 мл от основното козметично масло, вземете 10-12 капки от етеричното масло, от което се нуждаете. Например, 20 мл жожоба + 12 капки розово етерично масло.

Смесете ги в отделен съд и ги консумирайте като парфюм. Можете да пуснете тази смес в специален ароматен медальон. Много хора прилагат етерични масла върху кожени чанти, каишки за часовници и колани. И, разбира се, те използват получения “парфюм“, като го прилагат върху така наречените пулсови точки върху кожата: под коленете, върху завоите на лактите, зад ушите и т.н.

Ако искате да се чувствате парфюмерист, може да използвате цели комбинации от етерични масла (ще трябва да разредите всеки вид от тях в отделен съд). Например, ванилия + сандалово дърво, кедър + портокал, маточина + иланг-иланг, пачули + тамян, мандарина + канела. Интересна пътека се получава от обединението на етерични масла от грейпфрут, градински чай, лавандула и мирта. Цитрусовите плодове играят красиво върху кожата с розмарин или исоп, който има изразена горчива, тръпчиво-камфорна миризма. Използвайки някои комбинации от масла, можете да получите композиции, които приличат на любимите ви аромати. Разбира се, това няма да е точно парфюмът, с който сте запознати, но защо да не опитате? Така…

Пачули + портокал + иланг-иланг = Chanel Coco Mademoiselle дамски парфюм 

Използване на етерични масла вместо парфюм: плюсове и минуси

Разбира се, този метод за създаване на ароматни композиции има както предимства, така и недостатъци. Какво трябва да имате предвид, когато отивате в магазина за различни бутилки?

Предимства на метода

  • Ниската цена за етерично масло ще бъде много по-евтина от закупуването на ценен парфюм.
  • Възможността да се почувстваш парфюмерист, шансът да бъдеш креативен е важна, особено за тези, които обичат да опитват нещо ново, да се развиват като любители на парфюмите.
  • Повишена трайност на някои етерични масла – ванилия, иланг-иланг, върбинка, пачули, жасмин, роза.
  • Уникална пътека – определено няма да намерите нищо подобно по улиците на вашето населено място!

Освен това много масла имат положителен ефект върху здравето – тонизират тялото, намаляват нивата на стрес, успокояват, отпускат и т.н. Нищо чудно, че те се използват активно и с желание в ароматерапията, създавайки домашни аромати, свещи и др.

Етеричното масло вместо парфюм е решение за най-дръзките гастрономи, любителите на експериментите, феновете на всичко нестандартно. Плюсовете и минусите на този метод са почти еднакви, но защо не, нали? Напишете в коментарите, ако сте опитали да носите масло вместо парфюм. Хареса ли ви или не и защо?

HTML код на статия

Автор: silvaran


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар