SEO оптимизация – първи стъпки

В тази статия ще се опитам да ви обясня какво представлява seo и как вашия сайт да се появи на първо място в google. Искам да ви предупредя още в началото, че seo се гради бавно и е възможно да отнеме дълго време докато получите желаните резултати. Ето и какви са основните seo “стандарти”:
– Гледайте да пишете уникално съдържание поне веднъж седмично, а колкото по-често, толкова по-добре. Също никога не го копирайте.
– Използвайте h1, h2, h3, h4 тагове за вашия сайт в съответния ред и в тях сложете думата, за която се борите.
– Title тагът е най-важният – не само, че казва на търсачките като Google за какво е сайтът, но и помага за ориентирането на потребителят. Гледайте да не използвате един и същ title таг на няколко страници.
– Използвайте alt и title за картинките – така дори картинката да изчезне, дизайнът няма да се прецака и реално ще заема пространство. Освен това windows поддържа функцията за произнасяне на описанието на картинката – предназначено е за хора с очни проблеми. Използването на Alt помага и на търсещите машини, защото те не могат да четат какво пише на картинката.
– Повечко линкове към вашия сайт, ще помогне за по-бързото му индексиране и по-доброто му класиране. Някои SEO специалистите казват: “Content is king, Link is queen” – е това не е много правилно според мен, защото съм виждал сайтове с много уникално съдържание, малко линкове и общо взето не се класират добре. Линкове можете да получавате от директории, блогове, купуване на линкове ( тематични ) , трипосочна размяна на линкове и други.
– Robots.txt – използвайте го, ако имате страници с нецензурирано съдържание или за страници, в които имате много външни линкове, които не са тематични.
– Sitemap.xml – изключително важна част от SEO оптимизацията. Винаги го правете дори сайтът ви да е от 5 странички.
– Мета тагове – използвайте meta description. Дори да не помага за SEO поне показва на потребителят за какво става дума. Не иползвайте един и същ meta desciption.
Според мен това е всичко нужно за една добра начална сео оптимизация. Разбира се има и хитринки, които ще опиша в някоя от следващите статии.
Подрави,
Мартин Радев

HTML код на статия

Автор: buyparfumes


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 1.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
SEO оптимизация - първи стъпки, 1.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар