Уеб дизайн – съвети за избор на фирма за изработка на сайт

Щом става дума за уеб дизайн, вероятно говорим за дейностите, свързани с израбоката на уеб сайт. Това включва както изготвянето на графичен дизайн, така и функционалната част – независимо дали става въпрос за изработката на система конкретно за конкретния сайт или използването на съществуваща платформа.

Уеб дизайн студиа

Можете да намерите доста фирми за уеб дизайн, които предоставят услугата изработка на сайт. Да изберете уеб дизайн компания е трудно. Голямото разнообразие от студиа за уеб дизайн, уеб дизайнери фрийлансери и всякакви ИТ фирми, които наред с другите предлагани услуги предлагат и услугата уеб дизайн, усложнява избора. Допълнително усложняващ избора фактор е, че повечето уеб студиа не предоставят никакви данни за цените си. Донякъде това има своето обяснение, защото наистина няма два еднакви по обен на работата и изисквания задания. И все пак, обаче, неналичието на конкретни цени прави ориентирането много неточно за всеки собственик на фирма, който търси фирма, която да изработи сайта му.

За да получим добра идея за това колко би струвала изработването на бъдещия сайт, е удачно да отделим време, за да изготвим описание, което да създава представа сравнително подробно какво желаем да получим като продукт. Би помогнало също така да изготвим списък на уеб страници, които да бъдат посочени като един вид пример за това, което желаем да бъде направено. Като предоставим дадената информация на на студиото за уеб дизайн, със сигурност ще им помогнем при изготвянето на конкретна оферта, която да дава ясна информация за цената и срока за изработка на сайт.

Конкретни предложения относно уеб дизайн – срокове и цени за сайт изработка

Целенасоченото събиране на оферти с ясни посочени срокове и цени за изработка на сайт е много важен момент от проучването и планирането. От важност е да съберете оферти за изработка от повече от три несвързани компании. Дадената цена, имайте предвид, не е единственият елемент, който има важност. Заедно с цената и дадения срок за изпълнение, са налице и няколко други елементи, които трябва да бъдат взети предвид. Като например:

  • ориентировъчно колко направени уеб дизайн проекта има разглеждания евентуален изпълнител зад гърба си?
    Отделете време, да се запознаете s вече осъществените проекти. Ако се окаже, че такова не се намира достъпно на интернет сайта на уеб дизайн студиото, изискайте от тях да ви дадат на имейла, например. Ако не разполагат с портфолио, по-добре помислите дали да не се обърнете към друга компания. Докато разглеждате портфолиото, си набележете тези уеб проекти, които се доближават до този тип сайт, който вие искате да бъде изработен за вас.
  • мнения от настоящи клиенти на компанията за уеб дизайн
    Дори уеб дизайн фирмата да предоставя на сайта си мнения от техни клиенти, недейте да се ограничавате само с това. Опитайте се да се свържете с с двама-трима от клиентите им от портфолиото и поискайте от тях мнение , както и впечатления; също така се опитайте да намерите в интернет информация свързана с дадената уеб дизайн компания. Всичко това ще направи по-лесно за вас да направите заключение дали са добри в това, което извършват и ще си създадете далеч по-ясна представа за потенциялния изпълнител на вашия проект.
  • сравнение с различни студиа за уеб дизайн
    Направете сравнение на офертата с оферите на алтернативни фирми. Окаже ли се, че има сериозни различия, се опитайте да си ги обясните. Съветът ни е да поискате за още информация. Например, ако ви дават съществено по-висока цена, то това не е непремено недостатък, би могло да се окаже, че офертата, с която правите сравнение разполага с различни скрити недостатъци и точно поради тази причина стойността е по-малка. Опитайте се да разберете какво в действителност ви предлагат срещу изискваната цена.
  • гаранция за удовлетвореност и поддръжка
    Проучете какви гаранция и поддръжка осигурява компанията. Фирми, които не предоставят солидна гаранция твърдо не са достатъчно добър вариант.
  • начин на плащане и срокове
    Определени фирми дават опция за отложено плащане – било пълната цена или в различна степен. В тези случаи или не плащате нищо в началото или плащате символична част от общата стойност за изработката на уеб сайта, а съществената част от общата цена плащате чак тогава, когато сайтът ви е изработен и е качен онлайн. Това на практика е изключително добра гаранция за удовлетворителен резултат.

Изводът е – бъдете благоразумни в избора си. Наложи ли ви се да намирате студио за уеб дизайн, е добре да направите избора внимавайки, понеже от този избор зависи сполучливостта на създадения сайт в бъдеще.

HTML код на статия

Автор: Уеб дизайн съвети


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар