Аквичоп състезанието – ползи и поуки

Вероятно сте чули за състезанието аквичоп? Това е състезание в което състезателите правят по един сайт, който задължително трябва да е изграден на Joomla и започват с неговата SEO оптимизация. Участниците за момента са към 15 човека, като всеки дава нещо от себе си за постигането на добрата оптимизация, завоюването на първото място и спечелването на наградата. Ако се интересувате повече за наградата и спонсорите можете да се информирате от форума на Джумла България.

Казвам се Андрей и съм участник в аквичоп състезанието. Домейнтът с който участвам е аквичоп.net. В тази публикация бих искал да споделя моите впечатления от аквичоп състезанието и да опиша накратко какви ползи имам от него.

Първо се уверих в действителност за силата на домейните на кирилица. Ако напишете в Google.bg думата „аквичоп” ясно ще се види от топ резултатите, че домейните на кирилица се позиционират първи.

Вторият важен извод за мен е, че всъщност няма значение на каква платформа сме изградили сайта, ако към него сочат огромно количество линкове. Някои хора твърдят, че WordPress се класира значително по-добре от Joomla и вероятно има някаква доза истина в това. Факт е обаче, че когато към сайта ни сочат качествени и силни линкове – onpage факторите някак си се изгубват.

И третият и много важен извод, които си направих от аквичоп състезанието е, че всичко що работи на автомат не върши никаква работа пред Google. Преди време си бях закупил един инструмент – агрегатор за SEO, който генерира съдържание. С малко акъл може да се направи така да се генерира уникално съдържание, но то пак ще бъде глупаво и безсмислено. Аз разбира се реших да използвам този агрегатор, но на един от сателитните ми сайтове за аквичоп. Така се получи, че след като се генерираха 20-на поста, Google наказа сайта ми. Изчаках около седмица без да правя нищо, но аквичоп сателита ми не се връщаше в индекса. След като мина една седмица махнах глупавите публикации (тези, които бяха генерирани с агрегатор) и точно след два дена сайта ми се върна обратно в индекса и то на още по-голяма позиция.

От всичко това следва, че Пандата работи безотказно и в България, въпреки, че някои хора отричат това, защото така им е по-изгодно.

Тези три основни заключения ми отварят очите и за още много работи свързани със SEO оптимизацията.

Но нека да не си издавам всичките тайни. Обещавам, че след като свърши аквичоп състезанието ще напиша една голяма статия в блога си за това какви методи съм използвал и до какви изводи съм стигнал.

HTML код на статия

Автор: w1ck3dgam3


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар