Правите нова баня?

„Да си направим нова баня” или „Ще правя нова баня”, ако знаете само колко много и какви мисли преминават само за миг през съзнанието на онзи, който вече е минал по този „интересен” път. Казваме интересен, защото той е нещо като например да завършите висшето си образование с тази разлика, че трябва да вземете всички изпити в една сесия, а поправките са много трудни и излизат доста скъпо J Ще трябва бързо да развиете инженерната си мисъл, архитектът и художникът творец във Вас ще трябва да проговорят, ще трябва веднага да се специализирате в материалознанието и да изкарате отличен на изпита по търговия. Това е единственият начин да се сдобиете с диплома за нова, качествена, функционална и радваща очите баня, която не е на безумна цена.

В случай, че все още не знаете с какво се захващате само ще нахвърляме някои нещица. Онези от Вас, които трябва да  ремонтират ще им се наложи първо да изкъртят всичко старо и да сменят щранговете и тръбите. Това означава първо да намерят някой,  който извършва тази услуга, да си купят тапи за уши и да имат готовност по пет пъти на ден да мият пода и чистят прах, докато общият работник с мургав тен на кожата изнесе безброй чували с останки от старата Ви баня. След това трябва да намерите добър майстор за лепене на плочки по възможност такъв, който да е просто майстор, а не с докторска дисертация по философия, тъй като повечето от тях имат и по високи степени и по възможност такъв, който да не изпива по галон бира преди и след обед. Но това само по възможност, защото тук шансовте не са на Ваша страна. Два съвета в този ред на мисли: първо вижте някои готови експонати плод на неговия творчески труд, за да се уверите в качествата на този факир от светът на банята, защото рискувате да попаднете в тъпата ситуация да Ви се налага да давате съвети как да прави определени неща /това е нещо от типа като да се качите в такси и да се налага да навигирате шофьора, който иначе е готов да Ви закара където кажете, защото не е мързелив/ и второ абсолютно задължително е да купите всички необходими материали и артикули преди да е започнало лепенето и поставянето им на местата, защото в повечето случаи за всяко нещо се налага да се чака определено време, а майсторите имат навика да работят едновременно на няколко обекта и дори когато вече сте се сдобили с дълго очакваните артикули за баня, може да Ви се наложи да чакате двойно по – дълго майсторът Ви да се завърне, за да продължи с довършването на банята.

Като казахме артикули за баня, сигурно още не си давате сметка, че списъкът от материали и стоки необходими за цялото обзавеждане на баня е по – дълъг от китайската стена и за всеки елемент има по няколко десетки варианта, а в същото време е ужасно трудно да намерите нещото, което е най – подходящо за Вашата баня. Знаете ли например колко модели със смесители за баня се предлагат на пазара. Виждали ли сте как изглеждат днес новите радиатори / лири за баня. Имате ли идея колко са се развили като визия и като функционалност съвременните душове. Сигурни сме, че  дори не подозирате какъв вид имат модерните сифони за баня.

Да се сдобиете с нова баня е едно страхотно усещане, което ще Ви кара да се чувставате добре години наред и всичките усилия, нерви и пари вложени от Вас със сигурност няма да бъдат дадени напразно. Просто Ви съветваме да се въоръжите с малко търпение и да се образовате мъничко в тази сфера, защото вероятно и Вие като всички останали никога до сега или най – много веднъж и то преди двадесет години сте правили баня и ако се втурнете напълно неподготвени в това приключение рискувате да си създадете повечко на брой негативни емоции и доста по – дълго да чакате  удоволствието от това да ползвате за пръв път разкошната си нова баня.

HTML код на статия

Автор: hrisi85


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар