ФРИЙЛАНСЪР – ПРОФЕСИЯ ЗА НЕЗАВИСИМИ ХОРА С ХАРАКТЕР

Професията и характера са неразривно свързани. Когато избирате своята професия, вие се стремите тя да съответства на вашия характер, да не е скучна и да не противоречи на вашите жизнени принципи. Ако сте надарени с изключителна креативност; главата ви бъка от идеи, които чакат да бъдат реализирани; енергичността ви е завладяваща; забавлението е част от вашата жизнена философия; – превръщането ви в затворен офис служител ще бъде пълна грешка. А какво би ви импонирало най-добре?! Може би професията на фрийлансъра?! Но преди да стартирате своята кариера като творец на свободна практика (това се отнася за всяка кариера), маркирайте за себе си колко от по-долу посочените и необходими качества притежавате и колко от тях остава да доразвиете. Защото, както всички знаем, професията е в състояние да променя характери.
Ето и шестте идеални черти на характера, които са необходими на фрийлансъра.

Постоянство

Тази черта на характера е важна за всеки, но за фрийлансъра постоянството е абсолютно необходимо. Нищо не може да замени постоянството. Ако сте личност, която Бог е надарил с талант и очаквате много скоро да започнете да се радвате на успехи, то вие грешите.
Кариерата на фрийлансъра е трудна. Ще правите опити да убедите клиентите, че сте в състояние да изпълните поръчката качествено и в срок, но 99% от тях ще игнорират вашето предложение. Малцина са тези, които с лекота преодоляват отхвърлянето, докато стигнат до своя първи клиент.
Никога не се отказвайте, дори и след няколко месеца интензивна работа!

Търпение

Тази черта от характера е в тясна взаимовръзка с предходната. Търпението е «горивото» на вашето постоянство. Преди всичко фрийлансърът трябва да се научи да проявява търпение в работата с клиенти. Обичайно клиентът притежава бегла представа за собствения си проект и неговата реализация. Не всички хора са експерти в областта на уеб дизайна, СЕО-оптимизацията… Поради тази причина е редно фрийлансъра да проявява търпение.
Търпение трябва да проявявате и към себе си. Много често начинаещият фрийлансър иска моментално да се превърне от ученик в истински експерт. Но този процес отнема години и години…

Навици за общуване

Наглед несправедливо, но не само най-талантливите фрийлансъри на свободна практика получават скъпи и важни проекти за изпълнение. В «борбата» печели този, който може и успее да убеди клиента, да спечели неговото доверие за изпълнение на проекта.
Голяма част от клиентите нямат ясно виждане за своя проект, а просто искат тяхната задача да бъде изпълнена от някой и то на достъпна цена. В интернет работят достатъчно фрийлансъри на свободна практика, които следва да са комерсиално и търговски ориентирани и не на последно място – да притежават ако не отлични, то добри комуникативни умения. Балансираният стил на комуникация с клиента е ключът към успеха на фрийлансъра.

Ефективно управление на времето

Фрийлансър на свободна практика, означава да бъдеш сам на себе си шеф. Може да си позволиш да бъдеш суров със себе си, да се лишаваш от почивка, да пренебрегваш празничните дни… С една дума – да умееш да управляваш собственото си време така, че да разполагаш с такова и за личен живот.

Бъдете най-добри в нещо

На клиент му предстои да направи следния избор – да работи по конкретен проект с фрийлансър на свободна практика или да предпочете екипна работа. Видно е, че фрийлансърът не може да замени цял екип от специалисти при работа върху конкретен проект. За да е конкурентноспособен, фрийлансърът трябва да бъде професионално подготвен, а за това се изисква голям опит, трупан с години.

И за финал…

Оптимизъм

Всеки човек е длъжен да бъде оптимист. Животът на фрийлансъра никак не е лек, но трябва да се стреми към позитивното.

Всяко едно от посочените качества е важно, но от голямо значение е да успеете да изразите себе, практикувайки своята професия, да се почувствате значим член на обществото, в което живеете. Работата облагородява, но преди всичко тя трябва да се хареса на своя „господар“. Изборът на професия не е само въпрос на престиж и печалба. Нужно е:
– да я почувствате като призвание;
– да отчетете степента й на всеобща полезност;
– да вярвате, че вашата професия влияе положително върху вашия живот.
И ако всичко това е налице, не можем да говорим за липса на достатъчно добра комбинация от черти на характера.
А вие как мислите?

http://postvai.com/copywriting/frijlansur-profesija-za-nezavisimi-hora-s-harakter-11535.html

HTML код на статия

Автор: bogazka


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
ФРИЙЛАНСЪР – ПРОФЕСИЯ ЗА НЕЗАВИСИМИ ХОРА С ХАРАКТЕР, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар