Защо точно нашия бизнес се нуждае от online маркетинг?

SEO оптимизацията или още позната като оптимизация за търсещи машини е метод, имащ за цел да изкачи уеб сайта Ви на по-предни позици при търсене в Гугъл, Yahoo, Bing или подобни търсачки.

Това е моето хоби от доста години и в следващите редове ще се постарая да Ви разкрия солидна част от хитринките, които могат да накарат Гугъл да обича точно  Вашия сайт или онлайн магазин, а не този на конкурентните фирми.

SEO оптимизацията прави сайтовете по-лесно откриваеми от търсещите машини. А когато те го извадят на по-предните позици, клиентите които го разглеждат се увеличават в пъти повече. Съкращението SEO е взето от английската абревиатура SEO (Search Engine Optimization) което в буквален превод е Оптимизация за тъсещи машини. To  е завладяло позиции като разговорно в България, затова и всеки го използва.

Нека дам и последни доразяснения, ако все още има нещо неясно- когато пиша за SEO имам впредвид:  популяризацията на сайт, оптимизацията му, правенето му “известен” за всички възможни търсачки и най-вече  Гугъл – тази,  от която попаднахте тук.

Съвсем естествено е много от Вас за първи път да срещат този термин, но това по никакъв начин не означава че оптимизацията е нещо, което няма приложимост. Всеки Интернет потребител даже и да си мисли, че не знае какво е SEO се е сблъсквал с него при всяко търсене на нещо в интернет. Всъщност, по усмотрение Вие кликате върху малка част от първите сайтове  показани след  Вашето конкретно търсене. Повярвайте ми, те не се класират случайно, а самата търсачка решава каква да бъде тяхната подредба. Следователно най-добре оптимизираните сайтове са тези, върху които кликате.

SEO не е някаква измамна процедура, която манипулира търсачките.

Даже напротив. Когато се оптимизира сайт всъщност се изчиства неговия код,  навигацията се прави лесна и интуитивна, текстовете се пренаписват с такива, подходящи за търсещите машини и др. Манипулацията е просто невъзможна, защото тези малки търсещи паячета са изключително умни и не допускат някой да ги излъже.
Ако мислите, че e настъпил точния момент да разширите съществуващия бизнес като покорите web пространството и спечелите клиенти или съдружници от цял свят, а не само тези от “махалата”, освен от изготвянето на стабилен сайт имате нужда и от SEO оптимизацията му.Това важи и ако искате започнете напълно нова бизнес дейност в Интернет, което в интерес на истината от известно време насам е много добро начинание.

Един уеб магазин, дори и да предоставя най-изгодните цени за продуктите в бранша ще си “изгние” някъде в безкрайните бездни на мрежата без никакви клиенти,  ако Гугъл и останалите търсачки не го показват на първите места.

HTML код на статия

Автор: simeon


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар