5 тайни за щастлив брак

Как се случи това? Как от красивите букети се озовахте при мръсната посуда? Не се отчайвайте! Това се случва почти винаги със всяка млада съпруга – такъв е живота. Ще ви цитирам правила от книгата „Най-добрите съвети за щастлив брак”. Нека страстта възкръсне!

Правила на уважение

„Ако се възхищавате един от друг нещата в живота няма много да вървят. Важното е да се уважавате един друг. Не позволявайте на обстоятелствата на попречат на това. Да живете заедно до старост не означава да уважавате един друг. Затова спокойно приемайте измененията във външността и обичайте вътрешните качества на човек”.

Златното докосване

„Независимо от убийствения ритъм на живот ние с мъжа ми намираме време за приятни дреболии като: усмивка, нежно докосване, лека целувка. Ако се намираме в една стая той задължтелно ще ме прегърне или просто ще ме целуне. Това ни прави още по-близки един към друг”.

Позволявайте си да на се съгласяване

„Даже и в най-щастливия брак съпрузите рано или късно един ден ще се разминат в мненията си. Тези неща, които не засягат толкова ежедневието ни можем да не ги приемаме. Ние знаем, че не винаги сме съгласи един с друг и понякога е хубаво да се поспори така за нещо например за политиката или религията. В проблемите, които сме задължени да решаваме заедно например как да възпитаваме децата си, ние винаги гласуваме „за” или „против” и си влизаме в положение. Ние не се караме и не се обиждаме. Всеки е спокоен и винаги намираме изход”.

Боен дух

„Не се страхувайте да се карате, но уважавайта своя партньор. Придържайте се към Вашия спор и не нападайте един друг. Учете се да се договаряте и да отстъпвате един на друг. Честността и искреността ще направи вашия съюз силен в течение на години.”

Любовта – не е поле на битка

„Никога не използвайте секса като оръжие за спор със съпруга. Не трябва да избягваме секта, за да разрешим даден проблем, който Ви безпокои. Бъдете отворени за общуване. Ако се затворите Вие може би ще искате да помислите отново своето поведение. В семейството това е за никъде. Любовта в брака минава няколко етапа и затова бъдете готови за това, че Вашата любов (духовна или физическа) ще търпи изменения. Вие двамата трябва да разберете, че промените не са причина да си търсите партньори извън брака.”

„Много е важно да обсъждане дали искате да имате деца не само до сватбата, но и след това. Ние с мъжа ми говорихме за деца още до сватбата, когато просто се срещнахме. Ние заедно знаехме, че искаме да имаме даже и даже говорихме колко да бъдат. Веднъж, когато се роди нашето трето дете мъжа ми предложи да спрем. След размишления и обсъждане един с друг в продължение на година наистина решихме да спрем на третото дете, макар в началото да искахме пет. Каксто и във всеки въпрос, така и в брака основното е общуването и контакта.”

„Финансовите проблеми често се явяват причина за развод и затова е много важно да се говори за парите честно и открито. Бъдете откровенни и открити един пред друг доколкото това е възможно. Това ще избегне обидата по повод това как се пръскат пари. Ако един от Вас е недоволен от това как семейството изразходва пари задължително говорете за това. Разбира се трябва да говорете много тактично, но също така е важно да говорите за Вашите ангажименти и опасение. Не дръжте в себе си тревогата и безпокойството, това няма да помогне на никой от Вас. Запомнете – Вие сте отбор!”

„На мъжа ми му се понижиха доходите, а това може да разруши самооценката на всеки мъж. Увереността на повечето мъже се гради на това колко печелят. На него му стана много по-леко, когато му обясних, че го обичам заради многото му други качества. Казах му, че независимо от това кой печели парите те влизат в НАШИЯ дом и са за ДВАМА НИ.”

„Не трябва постоянно да се оплаквате от членовете на Вашето семейство и от мъжа си. Помнете, че Вашето семейство и приятели винаги ще бъдат на Ваша страна даже когато и грешите. Ако постоянно се оплаквате от мъжа си и от семейството си на приятелите си това в бъдещ план може да усложни нещата.”

„Когато се омъжих аз правих всичко, каквото трябваше да се прави в къщи. Веднъж седнах и написах списък с нещата, които аз изпълнявам и списък на задълженията, които изпълнява мъжа ми. След това показах този списък на мъжа си. Той не можа да повярва. Той се възприемаше по съвсем друг начин. С помощта на този списък ние стигнахме до диалог и разделихме честно задълженията си.”

С уважение,

Агенция за запознанства “КУПИДОН 007”

HTML код на статия

Автор: Kupidon


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар