Тенденцията известните личности да създават свои парфюми и козметика

Преди години, на мода бе компаниите създаващи дизайнерски парфюми като Dior, Estee Lauder, Chanel и Guerlain да канят известните личности, които да рекламират техните продукти. Днес, тенденциите се променят и повечето звезди не искат да правят реклама на друга компания. Сега всички старлетки искат да имат собствена линия дизайнерски парфюми и козметични продукти.

Смятате ли, че известните личности наистина имат нещо общо със създаването на своите линии?

Степента, до която суперзвездите участват в създаването на парфюмите или козметичният продукт, които се продават от тяхно име може да варира. Повечето от тях се обръщат към професионални дизайнери, които са експерти в областта и накрая просто дават одобрението си за готовите продукти. Има обаче и такива, които са въвлечени във всеки един етап от производството, а също така и в реализацията на своята линия.

Селин Дион например е участвала във всеки един аспект от формирането на нейният дизайнерски парфюм, което не означава, че е смесвала флакони с аромати. Тя просто е решавала точно какви ухания иска да произвежда и дейно е участвала в създаването на дизайна на шишенцето.

Дженифър Лопес също е била много ангажирана при създаването на нейният парфюм. Преди да стане известна тя е работила като оценител на аромати и благодарение на този си опит е знаела точно как трябва да ухае нейният парфюм за да може да я опише най-добре. Дори шишенцето е намек за любовта на Джен към бижутата и е с формата на диамант. Тя наистина е искала да направи своят парфюм отражение на нея самата.

Парис Хилтън е другата страна на монетата. Тя не е участвала в нито един етап от създаването на своята линия, но влиза в играта с рекламата му и заемането на пазарни позиции. Може би ако не беше толкова популярна, нейният парфюм вероятно щеше да се слее с останалите и бързо да бъде забравен, но благодарение на своята ексцентричност и постоянната и поява в медиите госпожица „богата наследница“ знае, че нейната козметика и дизайнерски парфюми ще са хит на пазара.

Популярността на дизайнерските парфюми на звездите нараства

Когато преди десетилетия Елизабет Тейлър за първи път представи своята линия дамски парфюми реакциите бяха смесени. Много критици тогава сметнаха, че това поредната прищявка на знаменитостите. Днес вече е трудно да се сетим за някоя суперзвезда, която да няма своя дизайнерска линия козметични продукти. Сара Джесика Паркър, Бритни Спиърс, Мария Шарапова, Антонио Бандерас, Наоми Кемпбъл, семейство Бекъм и още много други са в редиците на популярните личности които се превърнаха в творци, а продажбите и популярността на техните продукти ежедневно растат.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Тенденцията известните личности да създават свои парфюми и козметика, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар