Важно ли е наличието на касови апарати?

Всички знаем, че сме задължени да пазим касовата бележка поне до напускане на търговския обект, който сме посетили. И повечето от нас са се убедили, че понякога е доста полезно да задържаме малките бележки малко по-дълго при нас, защото изникват доста ситуации, в които касовият бон е отговор на голяма част от въпросите, които ни изникват.

Защо е важно да следим дали търговските обекти, които посещаваме, разполагат с фискални устройства?

Да изискваме касова бележка е не просто наше право, а задължение, към което, за съжаление, много хора се отнасят пренебрежително. Всеки търговски обект или място, от където можете да закупите даден продукт, трябва да разполага с касов апарат по закон. И никой не бива да толерира и да подминава с лека ръка липсата на фискално устройство. Касовата бележка, с която излизате от магазина, какъвто и да е той, е онзи документ, с който можете да докажете, че това, което носите в чантата или колата си, наистина е Ваше и че не сте го откраднали. Куртаков ООД е фирма, която се занимава с поддръжката на фискални устройства в Панагюрище, както и с продажба на консумативи за тях. Ако сте собственик на търговки обект и касовият Ви апарат не иска да работи по неизвестна за вас причина, не го оставяйте настрана, а потърсете услугите на фирма, която знае как да се справи с проблема.

Разчитайте на компютрите и счетоводните софтуери

Да разполагате с фискално устройство във търговския си обект е Ваше задължение, което надяваме се да спазвате. Но има и доста продукти, предлагани на пазара, които могат доста да улеснят работата Ви. Говорим за наличието на счетоводен софтуер и складов софтуер, които неминуемо ще направят работата Ви в пъти по-лека, лесна и приятна. Фирма Куртаков ООД, Панагюрище може да Ви предложи едни от най-добрите софтуери, от чиито услуги да се възползвате. Да не забравяме и компютрите. Няма как да минете без тях. Компютрите по презумпция са машини, създадени да помагат на човека, да правят работата му по-лесна и по-точна. Куртаков ООД, Панагюрище разполага с компютърни устройства както нови, така и втора ръка, а може да Ви бъде сглобено и устройство с конфигурация по Вашите предпочитания.

Не подценявайте важността на касовите бележки и винаги ги пазете максимално дълго. Не бива да подминете просто така нито един търговец, решил да се изхитри и да не разполага с касов апарат. Всеки път, когато се срещнете с търговски обект, който не разполага с фискално устройство, правете забележка на собствениците. И ако виждате, че някой от хората, на които сте напомнили техните задължения не си взима поука, то сигнализирайте за случая. Защото заради липсата на фискални устройства, което е в задълженията на един, накрая плаща друг.

HTML код на статия

Автор: travelandbusiness


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар