За началото в СЕО

За СЕО е важно как започваме. Началото слага етикет на съдържанието и така става вежен фактор за ефективността на СЕО.

 

По ключови думи и изрази ботовете те посрещат, по умни съвети потребителите те изпращат. СЕО изисква да маркираш съдържанието правилно, за да си честен с Интернет потребителите и търсачките. Последните поставят конкретни изисквания към СЕО копирайтърите, отговарянетона които е ключово за доброто оптимизиране.

 

Пет са началните елемента, които имат пряко отношение към СЕО:

 

• Име на сайта и мета описание

• Заглавия

• Подзаглавия и категории

• Първи изречения на публикациите

 

Името и мета описанието на сайта са първото нещо, което сканират търсещите машини, за да категоризират онлайн съдържанието. Затова СЕО ефектът, извлечен от тях маже да е голям. Тук обаче е важно използваните думи и изрази да са едновременно конкретни, за да отговорят на конкретно търсене, и да описват коректно основното съдържание. Добре е името и мета описанието да са в някаква комбинация, взаимно да се допълват.

 

Намирането на точните ключови думи и фрази е важно и за написването на заглавията. Те са “шапките” на публикуваните текстове в сайта и затова оказват сериозно СЕО влияние. От друга страна заглавията могат да бъдат повече на брой и по-дълги, което носи допълнителен СЕО ефект. В традициите на добрите СЕО практики заглавията трябва да са информативни и интригуващи, да спомогнат за правилната категоризация на сайта и публикациите и да провокират желание за прочитане на информацията под тях. Вълнуващите и предизвикателни заглавия, съдържащи точните ключови думи и изрази, са признак за качествен СЕО копрайтинг. Те изискват ефективно съчетание от яснота, притегателна сила, насищане с правилните ключови думи и изрази, лекота, уникалност. Заглавията, отговарящи на тези условия, са злато в сферата на СЕО и Интернет маркетинга.

 

Допълнителна сила на СЕО носят подзаглавията и категориите. Всички каталози в Интернет, които предлагат публикация на фирмени данни и линк, са разделени на категории. Така се подрежда съдържанието и се привличат търсещите машини. При Интернет магазините се постига същия ефект, като се категоризират групите стоки. СЕО ефектът идва от маркиране на информацията.. Подзаглавията пък придават допълнителна СЕО тежест на отделните публикации. СЕО ефектът при тях идва от възможността за използване на повече ключови думи.

 

Първите изречения в публикациите също имат тежест за СЕО. Те трябва да съдържат основните ключови думи и изрази, да въвеждат в темата и да са увлекателни. Идеята им е да грабнат както търсещите машини, така и потребителите. Затова първите изречения трябва да са директни, свежи и изненадващи.

 

Началото в СЕО е важно – важно е преди да задълбочиш комуникацията, да се представиш открито, честно и вълнуващо –

http://etel.bg

HTML код на статия

Автор: nadyatsvetckova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар