Как да спечелите от Панда ъпдейта на Google

Специалистите по SEO оптимизация бяха много развълнувани от появата на ъпдейта Панда. Много сайтове загубиха доброто си класиране заради тази промяна. Някои от специалистите по SEO оптимизация смятат, че този ъпдейт направи съдържанието на търсачката по-качествено. Някои от сайтовете се изкачиха в класациите, а други пострадаха наистина много. Има начини, чрез които да спечелите от тази промяна.

Първият Панда ъпдейт

Първата Панда промяна в алгоритъма на Google беше направена през 2011 г. Те се съобразиха със специфичните нужди на потребителското поведение. След тази промяна на алгоритъма оптимизаторите насочиха усилията си към: увеличаването на времето прекарано на сайта, да повишите броя на потребителите на сайта и т.н. Това се отрази на методите за SEO оптимизацията.

Как да повишите броя потребителите си?

Има няколко важни стъпки, които трябва да бъдат следвани по време на SEO оптимизацията след промените от Google.

1. Създаване на мобилен сайт – Добре направеният мобилен сайт ще повиши вашето класиране в търсачката. Постарайте се мобилната ви версия да предоставя толкова много функции на вашите потребители, колкото и обикновения ви сайт. Много е важно потребителите ви да могат да се свързват с вас по всяко време. Ако все още нямате мобилна версия на сайта си, преценете как можете да се сдобиете с нея възможно най-скоро. Запазете същите URL адреси, както на десктоп версията на сайта ви, променете само шаблоните. SEO оптимизацията на сайтове включва и тези мобилни версии.

2. Необходимо е да се увеличи престоят на потребителите във вашата страница. За тази цел е необходимо да се прегледа цялото съдържание на вашия сайт. Измерете скоростта на страниците си. Разберете къде се бави и защо. За да задържите потребителите си на вашата страница, е необходими да им предоставите лесен достъп до информацията си. Улеснете ги максимално като сложите свързани текстове, снимки и видео клипове и всичко, което ще ги накара да прекарат повече качествено време при вас. Много е важно да се запази баланса между достатъчно съдържание и бърз сайт, както би направила добрата SEO оптимизация.

3. Още повече съдържание – актуализацията Панда мери и количеството съдържание на страницата. Не са ви необходими много страници с рехаво съдържание, а точно обратното. За целта ще е необходимо да улесните и своите автори, направете така, че сайтът ви да проверява текстовете за правописни грешки. А след това помислете и за потребители те си, сложете редактори и в полето за коментари. Добрата SEO оптимизация ще ви даде по-добра възможност да увеличите потребителите си.

Обобщение

Промените, които ще ви се наложи да направите на кратко:

 Редакция на част от съдържанието за по-добра SEO оптимизация

 Добавяне на проверка на правописа, както за авторите на материали, така и за потребителите, които публикуват мнения

 Даване на предложения на четящите за свързани теми и интересно съдържание

 Създаване на мобилен сайт, който да поддържа всички функции на основния сайт

Ако спазвате правилата стриктно, промените ще ви донесат повече трафик. Има възможност за около два месеца да увеличите посещенията си с около 50%.Добрата SEO оптимизация е основата на която стъпва всяка страница. Все пак трябва да се отбележат и променливите, като например – кога правите промените си, колко конкурентна е средата във вашия бизнес, колко потребители имате, задават ли се празници и т.н. Вероятно най-голямата част от посетителите на вашия сайт са там заради блога ви. Необходимо е за него да се полагат допълнителни усилия за добрата SEO оптимизация.

Още интересна и полезна информация за последните ъпдейти на Google и оптимизацията за търсещите машини може да намерите на официалната страница на SEO PAL.

HTML код на статия

Автор: a.mir4eva


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар