Цветът на оригиналния парфюм издава що за личност сте

Изборът на парфюм е въпрос на личен избор и предпочитания към определени ухания. Този избор може да бъде повлиян от настроението на човек в момента, от сезона, от цвета на течността или опаковката, не на последно място и от повода, по който ще се обгърне с ароматния воал. С това се съобразяват и производителите на оригинални парфюми като Armani,Boss,Calvin Klein,Chanel,Dolce&Gabbana,Gucci и др. Обикновено цвета на опаковката е в синхрон с аромата на течността и сам по себе си дава достатъчно информация за спектъра на въздействие на аромата. А дали той ще допадне на потребителя зависи и от някои други фактори, сред които пропорциите на съставките.

Посредством цвета правим асоциация и с определен вкус. Счита се също така, че четирите основни цвята отговарят на четирите основни темперамента на човешката личност. Например червения цвят парфюм като Christina Aguilera асоциираме със сладникав аромат, синият с  горчиво, зелен – солено, жълт – кисело. Но както всеки човек съчетава в личността си и четирите темперамента, така и парфюмите имат цветови разновидности, които асоциираме с определен вкус. Например: пиперено червено асоциираме с люто, червено – оранжево с пикантно, оранжево – жълто – сочно, плодово, маслиненозелено – вонящо, сиво-зелено с мирис на мухъл, гнило, пурпурно розово с мирис на цветя, пастелни тонове с мекота, а светлосиньото ни напомня за свежест. С тези установени факти се съобразяват производителите на оригинални парфюми при създаването на нов аромат.

По изборът на оригинален парфюм можем да охарактеризираме и що за човек стои срещу нас. Жълтият цвят е присъщ избор за лъчезарен характер, ароматът на парфюма с този цвят е стимулиращ, възбуждащ. Свежест и чувство на радост придават парфюмите със светло зелен цвят. А синьо-зелените успокояват, охлаждат, но са избор на егоистичните личности. Друг нюанс на зеленото: морскозеленият цвят парфюм избират равнодушните личности, това е и един антиеротичен цвят. Негова противоположност е червеният цвят, който се счита, че придава еротичност, пробужда страстта и сексуалната възбуда. Този цвят парфюми обаче са по-тежки, със сладникава нотка. Ако сте меланхолична личност и често се отдавате на мечтателност, то най-вероятно вашият цвят парфюм е с цвят ултрамарин.
Изборът на оригинален парфюм гарантира, че изпратеният цветен ароматен сигнал ще внуши на събеседника ви определена закодирана информация за вашата същност. Неговите сетива почти сигурно ще я разшифроват, което ще бъде едно ефектно допълнение към всички останали вербални и невербални сигнали, които изпращате.

HTML код на статия

Автор: magicaz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар