Четири съвета за това как да боядисате интериорната си врата

Както новите врати със сигурност могат да добавят много характер и вкус във вашия дом, така също и един бърз слой боя може да освежи всичко наоколо. Промяната в дома е винаги добро начинание стига да имате конкретна цел и да знаете как да използвате правилните материали.

Ако вашите съществуващи интериорни врати са все още в добро състояние, но са износени, или ако сте закупили нови врати, но не ви харесва как са боядисани – ето ви четири бързи и лесни съвета, за да ги боясате правилно и така да паснат на останалата част от декорацията ви.

1. Полугланц срещу гланц

Повечето интериорни врати са боядисани с полугланцирана боя в завода (или изработени в подобен вид). Полугланцът има лек, едва доловим блясък, който не се натрапва, и тази боя често по-лесно да се почиства.

Така че, ако искате да направите вашата врата още по-впечатляваща или да ѝ придадете повече отблясък, или подобна текстура, използвайте гланцова боя. Само не забравяйте да подготвите внимателно вратата по-рано, особено за тъмните цветове.

2. Процесът на боядисване

Ако не сте сигурни какъв тип боя и четки да използвате, консултирайте се с професионалист в местния магазин за бои. Не само, че трябва да се използват материали, специално създадени за врати, но трябва и боите, и четките да съответстват на интериорната врата, нейното покритие и дървото, от което е направена, за да се гарантира възможно най-добрия резултат накрая.

В същото време не забравяйте и да боядисвате от горе до долу по линиите на дървото, за да получите възможно най-добрите резултати от вашия труд.

3. Вратата трябва да пасва на околните стени

Популярна техника, посредством която можете наистина да направите една съвременна стъклена врата да пасва, например, е да я боядисате в цвета на коридора или съседните интериорните стени. Стъклото на вратата след това изглежда така, че сякаш изскача като панел в стената, криейки входа изцяло, защото другите елементи се сливат. Ефектът е по-силно изразен, когато използвате по-тъмни цветове, които могат да обвият рамката на вратата и дръжките.

4. Използвайте по-светъл цвят

Докато един и същи цвят със стените може да слее елементите в интересна комбинация, то ако боядисате вратата в малко по-светъл нюанс от същия цвят спрямо другите, ще видите как това ще я открои, без да привлича излишно вниманието към нея.

Например тъмно синьо, комбинирано с по-светъл отенък, създава преходен ефект между стените и вратата, което прави пространството по-привлекателно, без да е единственият фокус на вниманието.

Боядисването на новите интериорни врати е сигурен начин да се откроят дори в един мрачен, празен коридор. Използвайте съветите по-горе, за да си гарантирате, че получената рамка на вратата изглежда страхотно и се отваря и затваря както е предназначението ѝ спрямо стаята.

Разбира се, ако сте готови, можете да си закупите завършена врата, без да ви се налага да боядисвате, но все пак ви съветвам да експериментирате, защото като извършите това сами, чувството е много по-топло и уютно. Без значение дали е модерно, ново, традиционно – важното е да изпробвате своя скрит талант на интериорен дизайнер.

HTML код на статия

Автор: vencislavbalinov


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар